Angajatii uzinei Ford din Craiova au intrat a patra oara in somaj tehnic. Problemele modelului B-Max

15-12-2013 19:39


Vesti proaste de la a doua uzina de automobile din Romania. Ford Craiova si-a inchis portile din aceasta saptamana pana la inceputul anului viitor. 

Angajatii vor fi trimisi in somaj tehnic, pentru ca modelul Bmax nu se vinde in Europa atat de bine cum sperau americanii.

5 milioane si jumatate de euro pe zi, echivalentul unui kilometru de autostrada. Atat pierd exporturile Romaniei incepand de joi, cand angjatii Ford Craiova au fost trimisi in somaj tehnic.

Intr-o zi de lucru de 12 ore pe poarta fabricii ar fi iesit cate 30 modele Bmax la fiecare 60 de minute.

"Potrivit celor de la Ford, Bmax se vinde foarte bine in Europa doar ca segmentul e atat de mic incat nu poate atinge volume diferite. Bmax se adreseaza tinerilor familii, iar in acest moment in Europa tinerii au cel mai ridicat de somaj", spune Bogdan Alecu, redactor Ziarul Financiar.

"Peste 90% daca nu chiar mai mult din productia noastra de la Craiova merge catre pietele mari vest europene. In principiu, ca raspuns la situatia precara a pietei europene Ford Romania a oprit temporar productia timp de 7 zile. Este vorba de perioada intre 12 si 20 decembrie", spune Ana Maria Timis, purtatorul de cuvant Ford Craiova.

Pe 23 incep insa liberele de Craicun, asa ca fabrica va ramane inchisa pana pe 8 ianuarie. Este a patra oara cand angajatii de la Craiova sunt trimisi in somaj tehnic anul acesta.

Liderii de sindicat sustin ca o solutie ar fi asamblarea unui al doilea model Ford pe platforma de la Craiova. Dar americanii nu vor lua aceasta decizie din cauza drumurilor proaste din zona, care nu le permit sa exporte suficient de repede.

Tags: ford, bmax, craiova, uzina,

VIDEO PROTVPLUS.RO