A "furat" caietul cu retete al mamei si a dat lovitura in afaceri. Ideea inedita a unei tinere ii aduce acum zeci de clienti

×
Codul embed a fost copiat

Dupa un an cu bune si cu rele, tot omul care se pregateste sa se aseze, iar mese intinse viseaza numai bunatati. In aceste ultime ore inaintea sarbatorii cofetarii abia mai respira in fata valului urias de comenzi.

Fac torturi elaborate dar si prajituri pe baza de comanda ferma, data cu multe saptamani inainte. Pentru cei care au nostalgii legate de dulciurile mamei, exista inclusiv deserturi de casa.

Florenta povesteste ca in urma cu 5 ani i-a venit ideea sa deschida o cofetarie traditionala. Este pasionata de creme si mai mult decat atat avea pretiosul caiet de retete al mamei sale. Intre timp pasiunea s-a tranformat intr-o afacere de succes, iar acum, in acest atelier cochet, intra zilnic sute de clienti.

Florenta Mihaila: ''Iau totul de la o ferma, lapte proaspat, unt cu 82% grasime, smantana pentru frisca 100% naturala, are doar 24 de ore valabilitate, ouale le iau de undeva din Moldova, incerc sa gasesc materie prima cat mai buna, faina o iau de la moara tatalui meu.”

Aici toate dulciurile costa 70 de lei kilogramul. In vitrine gasim cam tot ce ne aminteste de prajiturile copilariei. De la celebrul televizor, pana la Alba ca Zapada, dobos, prajitura cu bulion sau Esterhazy.

Citește și
impozit pe cladiri
Efectele noului Cod Fiscal asupra micilor afaceri din Romania. Impozitele pe cladiri vor avea cresteri explozive
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Prajituri de casa traditionale, cu ingrediente naturale, bine facute

Cea mai apreciata este "Albinita" sau ''Albinuta''. Blatul cu miere, crema de lamaie si gemul de prune sunt secretele gustului perfect.

O facea mama , era extraordinara si asteptam cate o jumatata de zi sa se faca si atunci ne aduce aminte de copilarie de vremurile cand nu aveai asa un tumult de lucuri de facut si putea sa te bucuri de sarbatori.

Din fericire inca exista mame si bunici care se straduiesc sa faca toate bunatatile in casa.

Tanti Lina, o maramuresenca de 86 ani, este maestra. Are peste 100 de retele. Peste ''albinita'' ea presara fulgi de cocos si in plus foloseste ingredientul cheie: untura.

"Aici ii prima foaie, aici dulceata, crema, al treilea foaia, crema foaia si deasupra se pune crèma de ciocolata si fulgi de cocos."

Si cei care prefera dulciurile rafinate au de unde alege.

Par mai degraba niste mici bijuterii, insa in realitate sunt adevarate delicii. Fie ca vorbim despre crema de vanilie si sos de fructe de padure si biscuiti cu ghimbir sau celebrele trufe din ciocala neagra belgiana si cognac, toate sunt facuite dupa retele speciale al caror secret e stiut doar de maestrul cofetar.

Exista si clienti pentru torturi.

“Avem un tort mai special care este cerut in perioada acesata este un mouse de ciuocolata alba si ccicolata neagra si este un deliciu.”

In functie de umplutura si de greutate, un astfel de tort costa pana in 200 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Spalatul covoarelor, o afacere care
Spalatul covoarelor, o afacere care "explodeaza" in preajma Sarbatorilor. Preturile practicate de firmele specializate

In timp ce unii se gandesc doar la sarbatori, altii lucreaza non-stop in aceasta perioada. Este si cazul angajatilor din curatatorii si spalatorii, care in decembrie se reprofileaza pe covoare.

Efectele noului Cod Fiscal asupra micilor afaceri din Romania. Impozitele pe cladiri vor avea cresteri explozive
Efectele noului Cod Fiscal asupra micilor afaceri din Romania. Impozitele pe cladiri vor avea cresteri explozive

Micile afaceri de familii sunt amenintate de noul Cod Fiscal, care duce la cresterea exploziva a impozitelor pe cladiri, sustin reprezentantii mediului de afaceri.
 

Soiul de cartofi cu care fermierii din Romania au dat lovitura. Se vand la pret dublu si sunt la mare cautare in restaurante
Soiul de cartofi cu care fermierii din Romania au dat lovitura. Se vand la pret dublu si sunt la mare cautare in restaurante

Originar din Peru si Bolivia, cartoful violet castiga tot mai mult teren in Romania. Agricultorii il cultiva pentru ca se vinde de mai scump decat soiul obisnuit, iar clientii il cumpara pentru calitatile sale nutritive.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.