A "furat" caietul cu retete al mamei si a dat lovitura in afaceri. Ideea inedita a unei tinere ii aduce acum zeci de clienti
Dupa un an cu bune si cu rele, tot omul care se pregateste sa se aseze, iar mese intinse viseaza numai bunatati. In aceste ultime ore inaintea sarbatorii cofetarii abia mai respira in fata valului urias de comenzi.
Fac torturi elaborate dar si prajituri pe baza de comanda ferma, data cu multe saptamani inainte. Pentru cei care au nostalgii legate de dulciurile mamei, exista inclusiv deserturi de casa.
Florenta povesteste ca in urma cu 5 ani i-a venit ideea sa deschida o cofetarie traditionala. Este pasionata de creme si mai mult decat atat avea pretiosul caiet de retete al mamei sale. Intre timp pasiunea s-a tranformat intr-o afacere de succes, iar acum, in acest atelier cochet, intra zilnic sute de clienti.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Florenta Mihaila: ''Iau totul de la o ferma, lapte proaspat, unt cu 82% grasime, smantana pentru frisca 100% naturala, are doar 24 de ore valabilitate, ouale le iau de undeva din Moldova, incerc sa gasesc materie prima cat mai buna, faina o iau de la moara tatalui meu.”
Aici toate dulciurile costa 70 de lei kilogramul. In vitrine gasim cam tot ce ne aminteste de prajiturile copilariei. De la celebrul televizor, pana la Alba ca Zapada, dobos, prajitura cu bulion sau Esterhazy.
Prajituri de casa traditionale, cu ingrediente naturale, bine facute
Cea mai apreciata este "Albinita" sau ''Albinuta''. Blatul cu miere, crema de lamaie si gemul de prune sunt secretele gustului perfect.
O facea mama , era extraordinara si asteptam cate o jumatata de zi sa se faca si atunci ne aduce aminte de copilarie de vremurile cand nu aveai asa un tumult de lucuri de facut si putea sa te bucuri de sarbatori.
Din fericire inca exista mame si bunici care se straduiesc sa faca toate bunatatile in casa.
Tanti Lina, o maramuresenca de 86 ani, este maestra. Are peste 100 de retele. Peste ''albinita'' ea presara fulgi de cocos si in plus foloseste ingredientul cheie: untura.
"Aici ii prima foaie, aici dulceata, crema, al treilea foaia, crema foaia si deasupra se pune crèma de ciocolata si fulgi de cocos."
Si cei care prefera dulciurile rafinate au de unde alege.
Par mai degraba niste mici bijuterii, insa in realitate sunt adevarate delicii. Fie ca vorbim despre crema de vanilie si sos de fructe de padure si biscuiti cu ghimbir sau celebrele trufe din ciocala neagra belgiana si cognac, toate sunt facuite dupa retele speciale al caror secret e stiut doar de maestrul cofetar.
Exista si clienti pentru torturi.
“Avem un tort mai special care este cerut in perioada acesata este un mouse de ciuocolata alba si ccicolata neagra si este un deliciu.”
In functie de umplutura si de greutate, un astfel de tort costa pana in 200 de lei.