Soric, dat afara din Politie dupa 33 de abateri disciplinare

Ultima actualizare: 21-10-2012 15:00

UPDATE: Fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Soric, a fost destituit din Politie dupa controlul facut de Consiliul Superior de Disciplina, a anuntat noul sef al Politiei Romane, Liviu Popa.

Soric a adunat la dosar nu mai putin de 33 de abateri disciplinare. Seful Politiei Romane a precizat ca prin "greselile" facute de politist se remarca faptul ca activitatea sa profesionala "a lasat de dorit".

Soric se mai face vinovat si de faptul ca a prezentat "eronat, in fata presei, un concept politienesc care a creat o imagine subiectiv - negativa a Politiei" a explicat Popa.

O alta abatere este cea privind neglijenta manifestata in indeplinirea sarcinilor de serviciu.

In cazul acesta nu va fi sesizat Parchetul, deoarece nu au fost constatate fapte de natura penala.

Liviu Popa a precizat ca propunerile formulate de Consiliul Superior de Disciplina din MAI, in urma verificarilor facute in cazul lui Soric, au fost transmise ministrului de interne, Traian Igas care le si sustine, la randul sau.

Cine este Aurelian Vasea Soric

Politistul care a plans in direct, intr-o conferinta de presa in care prezenta "nevinovatia" interlopului Gheorghe Mararu. Acesta din urma era seful unui clan mafiot, cunoscut camatar si traficant de masini de lux si fusese executat de alti mafioti, in Piatra Neamt.

Fostul comisar Soric spunea la vremea aceea ca nu este nimic rau in activitatea de camatarie!

"Mararu, de ce este atat de interlop Mararu? Cei din Piatra Neamt, presa, va rog sa spuneti dumneavoastra de ce este interlop. De ce se vehiculeaza acest lucru? De ce, pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Cati nu dau bani? Sunt procurori care dau bani. Sunt un om de onoare si nimeni n-a spus lucrul asta pana acum, au spus doar cei care au interesul sa arate ca nu ar fi asa. In al doilea rand, nu stiu cat de interlop este, Dumnezeu sa-l ierte, Gheorghe Mararu." - a declarat Aurelian Soric.

Averea lui Soric

Conform declaratiei de avere, comisarul-sef Aurelian Soric detine o vila la Piatra Neamt si terenul aferent de 830 de metri patrati, un birou notarial in Piatra Neamt, doua terenuri intravilane in municipiul Iasi, de 308 si 675 metri patrati si un autoturism Kia.

Soric a "decapitat" Politia Romana

Dupa doua saptamani de scandaluri la Ministerul de Interne, secretarul de stat Dan Fatuloiu si seful Politiei Romane Petre Toba si-au pierdut functiile ca urmare a incidentului de la Piatra Neamt.

Adjunctii lui Soric au fost sanctionati

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat marti ca adjunctii lui Aurelian Soric si alti ofiteri ai Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt care l-au sustinut au fost sanctionati cu mustrare scrisa sau cu reducerea salariului pe o anumita perioada de timp.

Mai mult, Liviu Popa a spus ca cercetarile prealabile in cazul unora dintre acesti ofiteri vor continua.

Citeste aici mai multe despre scandalurile din 2010

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO