S-a mai stins o stea. A murit Ilarion Ciobanu

Ultima actualizare: 23-08-2012 02:24
Ilarion Ciobanu

Actorul Ilarion Ciobanu a incetat din viata la varsta de 77 de ani. Suferea de cancer faringian.

Ilarion Ciobanu a fost interpretul unora dintre cele mai cunoscute personaje de film din Romania. A jucat rolul comisarul Roman in filmele lui Sergiu Nicolaescu "Cu mainile curate" si "Ultimul cartus". A fost Traian Brad, ardeleanul mucalit din seria lui Dan Pita si Mircea Veroiu, cu "Profetul, aurul si ardelenii", "Artista, dolarii si ardelenii" si "Pruncul, petrolul si ardelenii". Dar a fost si Gherasim in "Toate panzele sus!".

Putini stiu insa ca Ilarion si-a inceput cariera tarziu ca actor, la 30 de ani, pentru ca mai intai a fost rugbist la clubul Dinamo. A absolvit apoi Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti si a debutat in productia "Setea", in care a jucat alaturi de Ion Besoiu si Amza Pellea.

Printre filmele de referinta ale cinematografiei romanesti in care a aparut se numara "Columna", "Mihai Viteazul", "Baltagul", "Mihail, caine de circ", seria TV "Lumini si umbre".

Dupa anii '80, Ilarion Ciobanu a jucat mai rar. La inceputul anilor '90, a aparut in "Crucea de piatra" si "Terente, regele baltilor", iar in 2004 a fost personajul principal in scurt-metrajul "Bored". Un film regizat de Ioachim Ciobanu, fiul de 31 de ani care a calcat pe urmele tatalui si ale mamei (angajata peste 30 de ani la Studiourile de Film Sahia).

Pe 28 octombrie, Ilarion Ciobanu ar fi implinit 77 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO