Rafale de declaratii oficiale in scandalul "Doi s-un sfert"!

Ultima actualizare: 22-09-2012 07:58

Aseara, cazul a iscat o noua furtuna pe scena politica,
dupa ce Curtea de Apel a dat publicitatii motivele pentru care a refuzat sa ii aresteze preventiv pe omul de afaceri Puiu Popoviciu si pe ofiterii Cornel Serban si Petre Pitcovici.


Judecatorul Viorica Costiniu dezvaluie in document ca, potrivit procurorilor, ofiterii au invocat in mai multe randuri o presupusa legatura intre seful statului si miliardar, dar si intre Popoviciu si fratele presedintelui.

Purtatorul de cuvant al Presedintelui, dar si fratele lui Traian Basescu au respins orice alaturare cu omul de afaceri.

Pana aseara, doar o singura afirmatie mentionata in actul de acuzare al DNA din dosarul coruptie la "Doi s-un sfert" referitoare la o presupusa legatura intre Puiu Popoviciu si seful statului a starnit reactii aprinse chiar din partea lui Traian Basescu. Seful statului s-a aratat revoltat de afirmatia fostului sef al DGIPI conform careia "La Popoviciu, fac coada Basescu, Tariceanu". Era o afirmatie prin care comisarul Cornel Serban ar fi incercat sa determine un politist de la DNA sa rezolve un dosar penal in favoarea miliardarului Puiu Popoviciu.

In motivarea Curtii de Apel, judecatoarea Viorica Costiniu face insa referiri si la alte afirmatii asemanatoare, facute de Petre Pitcovici, sef al Directiei de Operatii in Directia Generala Anticoruptie si interceptate de Serviciul Roman de Informatii.

Doru Tulus este este nimeni altul decat seful sectiei a doua din DNA, care gestioneaza aceasta ancheta de coruptie. Aseara tarziu, Biroul de presa al DNA a transmis printr-un comunicat citat de Mediafax.ro ca "procurorul sef al Sectiei a II-a, Doru Tulus, nu a discutat niciodata cu presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Aceste informatii se bazeaza exclusiv pe afirmatiile unui inculpat cercetat intr-un dosar penal".

Judecatorul sustine ca veridicitatea discutiilor este greu de asumat doar pe baza probelor din dosar. Si aceste afirmatii au provocat reactia presedintelui, prin intermediul purtatorului sau de cuvant.

La randul sau, si fratele presedintelui neaga orice relatie cu miliardarul Puiu Popoviciu.

Toate informatiile din acest dosar care fac referire la seful statului au fost introduse aseara de judecatorul Curtii de Apel Bucuresti in decizia motivata prin care a refuzat sa ii aresteze preventiv pe omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu si pe ofiterii Cornel Serban si Petre Pitcovici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO