Gigi Becali ramane in arest! Recursul a fost respins!

Ultima actualizare: 16-10-2012 01:48

Decizia luata de judecatorii Tribunalului Bucuresti este definitiva, ceea ce inseamna ca Gigi Becali va ramane in inchisoare pentru inca 25 de zile, fiind acuzat, alaturi de alte patru persoane, de sechestrarea unor presupusi hoti.

Gigi glumetul

Gigi Becali a incercat sa isi pastreze umorul si sa salveze aparentele: "M-am odihnit trei zile, dar am obosit in ora cand nu a dat Steaua gol."

Finantatorul Stelei a ajuns sub escorta la Tribunalul Bucuresti. La fel si cele patru garzi de corp. Dar, pentru ca avocatii lor au recuzat instanta pentru doua ore, miliardarul s-a intretinut cu cei din sala.

"Ia sa vad cine ma viziteaza, cine-mi sunt prietenii?" a spus acesta. Cocotat pe banca acuzatilor, Becali a tinut sa se lamureasca cine-i este alaturi. L-a zarit pe Valeriu Argaseala, presedintele clubului Steaua, care i-a si cerut bani pentru fotbalisti. Iar Becali a strigat : "Virgile, maine sa le virezi banii la baieti".

De asemenea, a dat de inteles ca meciul de sambata cu Bistrita l-a consumat nervos. Abia dupa ce a inscris Kapetanos si-a mai revenit: "Trebuia sa dam gol in prima repriza. Am obosit", a spus finantatorul Stelei.

Pledoariile

Dupa aceasta perioada de respiro, cei trei judecatori - doua femei si un barbat - au ascultat partile. Unul dintre avocatii lui Gigi Becali a incercat din rasputeri sa-i convinga sa-l lase liber. Le-a povestit si ce s-a intamplat in seara cand presupusii hoti au fost dusi la barul din Pipera.

Becali si-a intrerupt propriul aparator in mai multe randuri si s-a aratat gata sa spuna el cum au stat de fapt lucrurile.

In mijlocul discutiilor a intervenit si presedintele Ligii europene pentru apararea drepturilor omului, care a tinut sa depuna cererea de eliberare.

Gigi Becali a devenit tot mai crispat, iar zambetul afisat pe la ora 14 a inceput sa dispara.

Strategia de dimineata

Avocatii lui Gigi Becali au aparut printre primii la Tribunalul Bucuresti. Inca din zori aveau un plan.

"De data aceasta, strategia noastra este de a-l separa pe Gigi Becali de restul grupului". Intrebat daca se dezice Becali de garzile sale de corp, avoctul Catalin Dancu a raspuns: "Nu, exista si infractiuni diferite ale celorlalti de Gigi Becali. "

La ora 13, asa cum era programat a inceput recursul. Procurorii au cerut instantei sa admita noi probe, se pare interceptari ale unor discutii dintre Gigi Becali si oamenii lui. Judecatorii nu s-au opus.

Apoi, a venit randul avocatilor sa isi joace cartea. Acestia au cerut ca politistii de la interventii speciale sa iasa din sala pentru ca induc o stare de tensiune. Instanta a fost insa de parere ca acuzatii ar trebui paziti.

Apararea a cerut si vizionarea probelor administrate de procurori, dar pentru ca magistratii nu au fost de acord s-a cerut recuzarea lor.

Astfel procesul a fost intrerupt pentru doua ore dupa care s-a reluat insa cu acelasi complet de trei.

Free Gigi!

In timp ce aparatorii isi puneau la punct pledoariile, tot la Tribunal au ajuns si doua autocare in care se aflau in jur de 50 de persoane.

Au venit tocmai de la Vadu Rosca, localitatea recladita de Gigi Becali dupa inundatiile de acum trei ani. Recunoscatori pentru ajutorul primit, oamenii, multi ajunsi la varsta a treia, sunt hotarati sa ii fie alaturi.

In fata cladirii, grupul de sustinatori a capatat proportii. Sute de oameni au scandat lozinci pro becali si au cerut eliberarea lui. Un protestatar infierbintat a fost luat pe sus.

Cum a ajuns Becali dupa gratii

Omul de afaceri Gigi Becali a fost arestat, vineri dimineata, pentru 29 de zile, de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 din Capitala, care au admis cererea procurorilor in acest sens.

Alaturi de Becali au mai fost arestati Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu. Instanta a dispus ca toti cei cinci sa stea in arest 29 de zile.

In cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanta a decis sa nu ia masura arestarii preventive, interzicandu-i insa acestuia sa paraseasca tara.

Judecatoria sectorului 1, in motivarea deciziei sale prin care a dispus arestarea lui Gigi Becali si a altor patru persoane, arata ca organele judiciare sunt singurele abilitate sa efectueze cercetari pentru aflarea adevarului, iar neacceptarea acestui principiu ar insemna pentru toti cetatenii ca au posibilitatea de a-si face singuri dreptate, prin sanctionarea unei fapte ilicite prin comiterea unei alte fapte ilicite.

Free Gigi! Comenteaza arestarea lui Gigi Becali!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO