Primele imagini cu incendiul din interiorul Maternitatii Giulesti!

Ultima actualizare: 04-11-2012 01:01
Primele imagini cu incendiul din maternitatea Giul...
Primele imagini cu incendiul din interiorul matern...

UPDATE: Primele imagini de pe camerele de supraveghere din maternitatea Giulesti dezvaluie o situatie cumplita. Sunt zeci de persoane pe holul de langa salonul in care ard 11 copilasi, dar se vede ca niciunul nu se implica in salvarea lor.

Oamenii sunt poate prea socati, prea speriati sau isi dau seama ca n-au nicio sansa in fata cuptorului. "Asistentele alergau pe scari, ca sa scape", a declarat  ruda unei paciente. Dar aceste inregistrari si altele, pe care anchetatorii nu le fac publice, vor lamuri cine a fost in preajma incendiului si cand.

De la ele asteptam raspunsuri la intrebarile: era asistenta de serviciu la post? Putea sa intervina la timp sau macar sa incerce pentru ca toti acei copii sa fie acum vii?

Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere arata un fapt trist. Cu toate ca pe hol sunt cel putin 16 persoane, printre ele si barbati, niciuna nu actioneaza, niciuna nu incearca sa sparga geamul ori usa. O asistenta, poate chiar cea care avea in grija salonul de terapie intensiva, fuge cu mainile puse in cap. In urma ei, trei barbati, dupa imbracaminte doi dintre ei agenti de paza, se amesteca printre ceilalti care se agita pe hol.

Minutele trec si se vede cum unii telefoneaza cerand probabil ajutor. Cateva mamici apar si ele disperate acolo, in timp ce fumul umple incet holul maternitatii Giulesti. Abia dupa ceva timp cativa barbati parca incearca sa deschida usa, inchisa electronic. Apoi, obiectivul camerelor de inregistrare este acoperit de fumul tot mai gros.

Apoi inregistrarea se opreste pentru ca pompierii au taiat alimentarea cu energie electrica. Urmatoarele imagini surprind momentul in care militarii sunt deja pe hol, iar evacuarea a avut loc.

Acestea nu sunt singurele scene inregistrate in maternintate in seara in care a avut loc catastrofa. Alte 7 camere au suprrins pas cu pas activitaea cadrelor medicale. Nu pot fi date publicitatii deocamdata, pentru ca sunt probe in dosar. Asistenta a intrat si a iesit de mai multe ori din salonul de terapie intensiva inainte de incendiu. Ea sustine ca a lipsit pentru cateva minute ca sa mearga la toaleta, atunci cand s-a intamplat nenorocirea.

Imaginile vor spune insa daca a fost vorba de putine minute, cum sustine ea, sau cel putin 20, cum reiese din acuzatiile parintilor.
De altfel, toate cadrele medicale care au dat declaratii au sustinut ca asistenta nu se afla impreuna cu ele in momentul izbucnirii focului.

O investigatie separata vizeaza procedurile de lucru. Au existat 8 medici si asistente de serviciu pe sectie, una singura dintre ele la salonul de terapie intensiva unde se aflau 11 copii nascuti prematur.

Acuzatiile ce le vor fi aduse celor care nu si-au facut treaba sunt de ucidere din culpa si vatamare corporala grava. la aceastea procurorii ar putea aduce noi capete de acuzare in functie de audieri si de rezultatul expertizelor tehnice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO