Mitropolitul Clujului, transportat la Viena. Coleg de spital cu Teo

Ultima actualizare: 10-05-2012 11:02

UPDATE: Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a fost dus, vineri seara, cu avionul la un mare spital din Viena. Problemele de sanatate ale inaltului ierarh au inceput la sfarsitul anului trecut.

 

Medicii Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj anuntau vineri seara tarziu ca starea de sanatate a Inalt Prea Sfintitului Bartolomeu Anania s-a inrautatit. Pentru ca in astfel de situatii fiecare minut conteaza, au recomandat de urgenta un examen de specialitate, la o clinica vestita din Austria.

In aceasta incercare a vietii, Mitropolitul a fost insotit de doua maicute si trei preoti. Un echipaj SMURD l-a preluat de la spital si l-a dus la aeroport, pentru ca la ora 22:30 avionul sa decoleze.

Initial, Bartolomeu Anania se internase din cauza unei probleme la rinichi. A fost monitorizat timp de trei saptamani de specialisti, pana cand au aparut complicatiile.

La slujba tinuta sambata la Mitropolia din Cluj, enoriasii s-au gandit si la parintele lor spiritual, care a avut mereu cate o vorba buna pentru fiecare.

Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu Anania va implini, in 18 martie, 90 de ani. Unii dintre ei au fost extrem de grei. Banuit de legaturi cu miscarea legionara, a fost inchis de mai multe ori. Ultima data in 1958.

Si Teo Trandafir a fost transportata, in urma cu trei zile, cu un avion privat spre localitatea Linz, un oras din nord-vestul Austriei, iar de aici a fost preluata de o ambulanta a Spitalului AKH din Viena.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO