Dosarul Voicu, la alt nivel! Acuzatii vor ajunge in fata Instantei Supreme

Ultima actualizare: 21-07-2012 12:58

UPDATE: Procurorii anticoruptie au terminat cercetarile si au redactat rechizitoriul, prin care il trimit in judecata pe parlamentarul arestat preventiv pentru coruptie, alaturi de alte trei persoane importante.

Alaturi de senatorul Catalin Voicu vor mai fi judecati judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu. Acuzatiile sunt legate de trafic de influenta si cumparare de influenta.

Singurul care a ramas dupa gratii este senatorul Catalin Voicu, cel care, sustin procurorii, ar fi incasat sute de mii de euro ca sa ii ajute pe oamenii de afaceri sa scape de problemele din justitie.

Procesul celor patru va incepe la Inalta Curte de Casatie si Justitie in ziua de 14 iulie.

Iata acuzatiile care li se aduc celor patru:

VOICU CATALIN, senator in Parlamentul Romaniei, aflat in stare de arest preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
- trafic de influenta in forma continuata (doua fapte)
- fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata;

COSTINIU FLORIN, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din cadrul i.C.C.J., acuzat de complicitate la trafic de influenta;

CASUNEANU COSTEL, om de afaceri, acuzat de cumparare de influenta, in forma continuata;

LOCIC MARIUS, om de afaceri, acuzat de infractiunea de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO