Dinamovistii scandalagii s-au intors din Olanda


Ultimul update: Joi 10 Mai 2012 10:12
Data publicarii: Sambata 20 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

S-au dat in stamba in Olanda si nu s-au cumintit nici la intoarcere, pe Aeroportul Aurel Vlaicu. Asta, dupa ce autoritatile olandeze au gasit droguri de mare risc in toaletele folosite pe stadion de fanii alb-rosii.


Nici nu au pus bine piciorul pe pamant romanesc, ca au si inceput sa scandeze si sa isi strige supararea. Au gasit si vinovati - ziaristii, care ar fi spus despre ei ca ar fi fost drogati. 

Politistii si jandarmii au impanzit aeroportul Baneasa, ca sa evite eventualele incidente. Mai ales dupa scandalul de la meciul din Olanda. Dinamovistii au aruncat doua torte pe teren si si-au indreptat apoi furia catre suporterii olandezi. Intre cele doua galerii au inceput sa zboare scaune rupte si bete de steaguri.

Autoritatile olandeze au intervenit imediat si au evacuat sectorul dinamovist. Niciunul dintre sustinatorii romani nu a fost insa amendat. Pentru cateva minute, doi dintre ei au dat documetele de identitate politistilor olandezi, insa dupa verificari si-au primit actele inapoi. Jandarmeria romana sustine ca, inainte de partida, a trimis olandezilor numele si fotografiile a 72 din cei 250 de suporteri, acestia fiind considerati violenti.

Dinamovistii sunt cunoscuti pentru modul agresiv in care se manifesta. In noiembrie, anul trecut, cand au plecat sa incurajeze nationala la partida sustinuta la Sofia, au agresat mai multi jurnalisti, chiar la frontiera cu Bulgaria.

Cel mai grav incident s-a petrecut insa in urma cu doi ani, cand fanii alb-rosii au devastat un avion cu care se indreptau spre Belgia, unde Dinamo urma sa joace cu FC Bruges. Potrivit echipajului, suporterii, ametiti de alcool, au rupt scaunele din aeronava, au agresat stewardesele si chiar au incercat sa deschida cala avionului. Din fericire pentru ceilalti pasageri, nu au reusit.

Suporterii dinamovisti din Olanda, acuzati de consum de droguri
Incidente la Timisoara, inaintea meciului cu Partizan
Bilant negativ dupa primele meciuri din UEFA: romanii au luat doar 2 puncte
VIDEO PROTVPLUS.RO