Portretul ucigasului din Dorohoi: un om tacut, care mergea des la biserica

22-01-2010 00:00

UPDATE: Si totusi ce s-a putut intampla in mintea acestui crestin asezat, astfel incat sa curme o viata, sa fure 13 pistoale si sute de cartuse, dupa care sa se sinucida?!

Este o intrebare grea, pentru care cauta raspuns in egala masura procurori, psihologi, dar si parintii subofiterului din Dorohoi, cautat joi de toata politia.

Absolut tot ce a facut sergentul-major dupa ce si-a omorat colegul arata mai curand ca omul era decis sa scape de consecinte si nu era ros de remuscari.

Dupa ce a furat 13 pistoale si sute de cartuse din unitate, tanarul a chemat un taxi si a plecat la gara. Voia sa fuga din oras. A pierdut insa trenul spre Iasi. Urmatorul venea peste cateva ore. Gabriel stia insa ca in curand crima o sa fie descoperita si o sa il caute toata politia. Nu putea sa ramana cu armele asupra lui. Asa ca s-a gandit sa le ascunda intr-o cladire parasita, in podul careia se juca impreuna cu fratii lui cand era mic. A pastrat doua, probabil ca sa se apere.

Apoi a luat-o iar inspre gara. A folosit telefonul mobil si a chemat un alt taxi. A fost momentul in care serviciile speciale l-au localizat dupa semnalul GSM. Gabriel a vrut sa ajunga la o manastire mai ales ca parea foarte credincios.

In timp ce mergea cu taxiul spre lacasul de cult sergentul-major s-a razgandit. Desi inca nu se luminase de ziua, i-a cerut soferului sa opreasca intr-o padure.

Din acest moment au trecut peste sase ore pana cand Gabriel Atodiresei, cautat de sute de jandarmi si politisti, a fost gasit. Se impuscase in cap cu ambele arme pe care le avea asupra lui.

In vreme ce tatal lui Gabriel cauta raspunsuri, familia militarului omorat de colegul lui este la pamant. Simona, logodnica ce urma sa ii devina curand sotie, a fost vineri sa ii ridice trupul de la morga. Printre lacrimi a povestit ca se iubeau din liceu.

Si Adrian si Gabriel vor fi inmormantati duminica, la Dorohoi.


VIDEO PROTVPLUS.RO