Au dat spargeri, dar sunt liberi! In Romania, legea este facuta pentru hoti

Ultima actualizare: 29-10-2012 15:42

Spun asta, cu naduf, cei care au avut nenorocul sa fie calcati de hoti si sa afle apoi ca, desi politia i-a prins pe vinovati, magistratii nu i-au considerat un pericol pentru societate.

Un exemplu elocvent este cel al gruparii de spargatori "Giulesti". Banda a dat zeci de lovituri in banci sau firme, dar talharii sunt si acum in libertate.

Iulian Berechet a fost arestat de patru ori pentru furturi de bancomante, spargeri de reprezentante auto si sedii ale Postei Romane. Alaturi de el au fost mereu Adrian Opinteanu, Adrian Stancu, Constantin Bereanda. In total, 12 persoane acuzate ca au participat, in echipe diferite, la zeci de jafuri.

Gruparea numita "Giulesti" a strans in doi ani peste 40 de capete de acuzare.

Prima lovitura probata s-a petrecut in octombrie 2007. Cinci barbati cu cagule pe fata au intrat in holul unei agentii de banca, au smuls bancomatul cu 80.000 de lei si, ajutati de alti patru indivizi, au disparut.

Dupa cateva luni de ancheta, politistii au reusit sa-i duca in fata instantei. Au primit initial mandate de arestare preventiva, insa dupa 29 de zile au fost pusi in libertate de Tribunalul Bucuresti.

Nici n-au scapat bine ca s-au reapucat de treaba. In numai patru luni, ar fi furat opt case de bani, laptopuri, aparatura electronica, telefoane mobile, camere video, cu un prejudiciu total de 500.000 de lei.

Ca intr-un film absurd, s-au intors in fata magistratilor care i-au lasat in pace si le-au dat astfel ocazia sa comita alte 12 fapte. In Dambovita, intr-o singura noapte au spart doua case de bani din care au luat 40.000 de lei.

Pe bulevardul Iuliu Maniu, au luat la rand si au golit mai multe reprezentante auto.

Si dupa aceste ispravi au facut drumuri intre arest si instanta.

Unul dintre ei s-a desprins de vechea echipa si impreuna cu alti infractori a participat la jaful de la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan", cand paznicii i-au surprins in timp ce incercau sa fuga cu bancomatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO