A scapat "hackerul"! Liderul hotilor de pe Internet este urmarit national

Ultima actualizare: 04-10-2012 10:27
Nicolae Popescu

Unul dintre liderii gruparii care organiza licitatii false pe Internet a reusit sa scape de la Tribunalul Valcea exact inainte ca instanta sa se pronunte. A plecat linistit, pentru ca ii expirase ordonanta de retinere.

 

Se numeste Nicolae Popescu, are 30 de ani si este din Alexandria, judetul Teleorman.

El facea parte din "lotul" celor 34 de arestati preventiv, sub acuzatiile de fals informatic in forma continuata, inselaciune calificata cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, fraude informatice, initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat.

Nicolae Popescu a reusit sa scape de bratul legii dupa ce a constatat ca ordonanta de retinere, emisa pe numele sau, a expirat. Astfel ca miercuri seara, in jurul orei 20.30, el a plecat linistit de la Tribunalul Valcea, fara ca politia sa schiteze vreun gest, desi instanta urma sa se pronunte in acel moment in privinta mandatelor de arestare.

Dupa pronuntarea sentintei de arestare preventiva a lui Nicolae Popescu si a altor 33 de persoane acuzate de fraude informatice, bineinteles ca "hackerul" Popescu ... nu a mai putut fi gasit pentru a fi incarcerat, astfel ca a fost dat in urmarire nationala.

"Nicolae Popescu este dat in urmarire generala, iar cercetarile politistilor arata ca ar putea circula cu unul din autoturismele pe care le detine, un Mercedeas Benz ML de culoare alba, cu numarul B-63-JOC, un Mercedes Benz CLS 350, de culoare neagra, cu numarul de inmatriculare B-42-JOC sau un AUDI A6, de culoare neagra, cu numarul B-80-BJI. Pe numele lui Popescu, magistratii Tribunalului Valcea au emis, miercuri seara, in jurul orei 22.00, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru comiterea de infractiuni informatice, dar el era plecat in acel moment din sala de judecata, astfel ca nu a putut fi incarcerat alaturi de ceilalti 33 de tineri arestati, acestia fiind in sala sau pe holurile Tribunalului in momentul citirii deciziei de catre judecatori", a declarat Cristina Hanulescu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Valcea.

Politistii fac apel la persoanele care pot da informatii despre Nicolae Popescu sa sune la numarul unic de urgenta sau sa anunte cea mai apropiata unitate de politie.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!