A mai murit un bebelus, victima a incendiului de la Maternitatea Giulesti!

Dată publicare: 12-09-2010 00:00
Dată actualizare: 16-10-2012 08:46


A mai murit un bebelus, victima a incendiului de l...
A mai murit un bebelus, victima a incendiului de l...

Decesul a avut loc la spitalul Grigore Alexandrescu, unde micutul se afla de aproximativ o luna. Doctorii spun ca a fost aproape un miracol ca a supravietuit 27 de zile, in conditiile in care avea arsuri pe 40-50% din suprafata corpului.

Bebelusul era unul dintre cei trei care aveau arsuri ale cailor respiratorii foarte grave, si cu stopuri cardiace foarte dese.

Doctorul Dan Enescu, directorul spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat pentru stirileprotv.ro ca bebelusul a fost resuscitat de foarte multe ori si era dependent de ventilatia mecanica.

Pe 16 septembrie se implineste o luna de cand s-a produs groaznicul accident de la Maternitatea Giulesti.

Micutul care a decedat astazi se afla intr-o sectie de terapie intensiva, unde era monitorizat non-stop de medici. Din pacate, starea lui a fost grava inca de la inceput. El a suferit, doar la locul accidentului, doua stopuri-cardiace.

In prezent, bilantul incendiului de la maternitatea Giulesti se ridica la sase morti.

Medicii spun insa ca ceilalti cinci bebelusi, care se afla acum sub supravegherea cadrelor medicale, au mai luat putin in greutate, ceea ce poate fi interpretat ca un semn bun.

"Leziunile sunt aproape rezolvate in mare parte dintre ei si toti au luat in greutate semnificativ (...) Au ajuns foarte multi peste doua kilograme, ceea ce ne da mari sperante. Poate ca saptamana viitoare sa avem si o veste buna." - a mai spus doctorul Dan Enescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO