A inceput vanatoarea de oameni ostili regimului de la Chisinau!


Ultimul update: Miercuri 29 August 2012 18:22
Data publicarii: Vineri 10 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Mai mult, jurnalistii care vor neaparat sa adune informatii corecte despre situatia din Republica au devenit tinte ale politiei. Sunt vanati, bruscati si arestati, pe strazi laturalnice sau chiar in vazul tuturor.

 

Un basarbean in varsta de 23 de ani, care studiaza la Paris, a mers special la Chisinau, ca sa voteze. Marti, politistii au pus ochii pe el si l-au saltat, cand au realizat ca traducea pentru un grup de ziaristi straini.

Si jurnalistii au parte de un tratament dur. Joi noapte, colegul nostru de la ProTV Chisinau, Constantin Rogodantev, incerca sa filmeze manevrele scutierilor, in spatele cladirii guvernului.

In urma incidentului, ProTV Chisinau a cerut Ministerului de Interne sa-i identifice si sanctioneze pe agentii implicati in incident.

In replica, aceasta campanie de intimidare a continuat si pe lumina. Timp de cateva ore, redactorul-sef al publicatiei Jurnalul de Chisinau a fost retinut de agenti in civil.

Direct la comisariat a fost dus si corespondentul la Chisinau al postului public de televiziune.

Daca se vor petrece iarasi proteste violente, vor fi greu de evitat jertfele umane. Politia va folosi toate mijloacele pentru apararea constitutionalitii Republicii Moldova, inclusiv armele.
Zinaida Greceanii, prim-ministru al Republicii Moldova
Nu intamplator, autoritatile si-au intensificat vanatoarea opozantilor. De joi au aparut numeroase apeluri pe internet, pentru organizarea unor manifestatii de amploare, vineri si duminica.

"Veniti cu flori! Noi nu suntem huligani ori vandali!!! Florile sunt armele noastre! " Toate mesajele sunt pacifiste, pentru ca politistii sa nu intervina, mai ales ca premierul Moldovei lansa joi seara avertismente bulversante.

De altfel, daca dam crezare ziarului rus Kommersant, vineri dimineata ar fi aterizat la Chisinau, de la Moscova, un avion plin cu grenade lacrimogene si alte munitii.

Tot o modalitate de linistire a populatiei anti-comuniste este si scoaterea din joc a unora dintre potentialii participanti. Zeci de parinti colinda comisariatele, incercand sa afle vesti despre copiii lor, arestati de pe strada ori din scoala. Pentru a-si dezvinovati copiii, bietii oameni sunt gata sa spuna orice.

Si fiul, minor, al vicepresedintelui Partidului Liberat democrat, Vitalie Nagacevschi, a fost retinut joi pentru o ora. 

Nu se stie insa daca, printre cei arestati, se numara si doi tineri, despre care presa sustine ca ar fi provocatori infiltrati in multime, pentru a instiga la violente.

Ca un facut, cei doi, vorbitori de rusa, au inaltat steagurile Romaniei si Uniunii Europene pe acoperisul Presedintiei. Unde, culmea, pareau a fi asistati si de vreo doi politisti.

Studentii romani sunt solidari cu protestatarii din Moldova!
Nu stii ce se intampla cu cei dragi din Moldova? Suna la numarul de la MAE
Conflictul diplomatic dintre Romania si Republica Moldova se adanceste
VIDEO PROTVPLUS.RO