Taranii nu mai au ce cauta fara STAMPILA in piete, din 25 aprilie!

Dată publicare: 21-04-2010 00:00
Dată actualizare: 04-10-2012 23:53


UPADTE: Cine nu trece pe la Registrul Comertului si nu isi face stampila proprie, nu mai are voie sa vanda rosii, ceapa sau castraveti in piata. Pe scurt, micii producatori agricoli sunt obligati sa isi ia o hartie de persoana fizica autorizata.

Pana acum taranii isi puteau vinde marfa in piete si oboare in baza certificatului de producator. In 2008 insa Guvernul a emis o ordonanta prin care toate persoanele fizice care presteaza o activitate economica trebuie sa isi faca asa numitul PFA.

Asadar si micii producatori agricoli. Prin urmare acestia trebuie, printre altele, sa se inregistreze la Registrul Comertului, sa-si deschida un cont bancar si sa-si faca stampila.

In plus, in fiecare an sunt obligati sa isi declare veniturile care vor fi impozitate cu 16%. Prevederile Ordonantei vor intra in vigoare peste patru zile. Multi dintre gospodari habar nu au insa ce presupune notiunea de "persoana fizica autorizata".

Taranii care nu iau act de noile reglementari risca sa fie amendati dupa ce ca abia au bani sa isi cumpere seminte, sa isi ude pamantul si sa plateasca un drum pana la oras unde oricum li se strica marfa, ca e lumea saraca.


VIDEO PROTVPLUS.RO