Seful FMI: In Romania, incetarea de plati e iminenta. Prapastia e in fata

25-11-2010 00:00

Dominique Strauss-Kahn

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat intr-un interviu ca in tarile cu "probleme", printre care Romania, Ungaria, Grecia, Irlanda si Letonia platile ar putea fi oprite, desi a precizat ca personal nu crede in "falimentul" acestora.

"Este dramatic ca in tari ca Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria si Romania situatia trebuie redresata, pentru ca nu mai putem continua asa. Incetarea de plati este iminenta. Prapastia este chiar in fata. Nu cred in faliment." - a spus Dominique Strauss-Kahn la postul elvetian de televiziune TSR.

Cu toate acestea, directorul Fondului Monetar International este de parere ca problemele ar putea fi rezolvate, daca Uniunea Europeana se implica.

"Cred ca solidaritatea europeana va duce la evitarea acestui lucru, dar asta presupune politici dure, iar aceste tari sunt in continuare cele mai vulnerabile, mai sarace, aflate in cel mai mare pericol. De aceea trebuie adoptate programe care sa protejeze cheltuielile sociale", a mai declarat Dominique Strauss-Kahn, la postul TSR.


 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO