Seful FMI: Finantele mondiale sunt pe marginea prapastiei!

Dată publicare: 12-10-2008 00:00
Dată actualizare: 26-10-2012 08:57


In aceste conditii, summit-ul liderilor din zona euro este vazut ca o ultima sansa de readucere a burselor pe linia de plutire. Daca liderii politici pregatesc noi injectii de capital, magnatii din toata lumea se uita mai atent la buzunare.


Gata cu distractia la Moscova, dupa ce Bursa a pierdut 74 de miliarde de euro. Printre cei mai loviti de criza se afla Roman Abramovici, care are un minus cam de 20 de miliarde dolari. 

Miliardarii rusi nu sunt singurii loviti de degringolada burselor. Indianul Lakshmi Mittal a pierdut si el in jur de 40 de miliarde de dolari. Cam 14 milioane de dolari pe ora. Ceea ce nu inseamna ca ar fi ajuns la fundul sacului, dar nici bine nu sta.

Daca bogatasii planetei vor iesi usor sifonati din aceasta criza mondiala, oamenii de rand tot la guvernanti se uita cand isi vad economiile topindu-se in falimente bancare de rasunet. Unii sunt dispusi sa experimenteze proiecte cel putin stranii:
"Rusii sunt solutia. Ei spun ca vor sa ajute. Au un sistem financiar independent, care nu e legat de piata creditelor imobiliare din America. Deci, de ce sa nu colaboram cu ei?", a declarat un pagubit. 

Revenind cu picioarele pe Pamant, sperantele de redresare se leaga acum de liderii tarilor din zona euro, intruniti la Paris. Franta, Germania si Italia au semnat deja planul in cinci puncte, adoptat sambata de liderii G7 la Washington. Ramane de vazut daca si celelalte state, plus Marea Britanie, vor pune umarul la un acord de salvare a bancilor, similar cu Planul 700 al americanilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO