G7 contra crahului bursier

Ultima actualizare: 07-05-2012 03:36

La capatul unei reuniuni la Washington, responsabilii cu finantele din G7 au anuntat un plan in cinci puncte. S-au angajat, in special, sa nu mai permita falimentul niciunei banci majore.

Dupa o saptamana de dezastre la burse, marile puteri industriale ale lumii trec la masuri concrete si coordonate pentru calmarea pietelor financiare.

De ce sa platim noi pentru criza? Acesta a fost strigatul de lupta al demonstrantilor care au incercat sa ia cu asalt Banca Centrala si sediul Bursei londoneze. Oamenii sunt furiosi pentru ca guvernul vrea sa salveze bancile cu zeci si sute de miliarde de euro pe spinarea contribuabililor. 

Cuprinse de panica, pietele financiare si-au continuat coborararea in infern, la capatul unei saptamani negre, care i-a facut pe multi sa vobeasca despre un nou crah bursier.

Deruta de la burse a pus presiune si mai mare pe ministrii finantelor si guvernatorii bancilor centrale din G7, care s-au reunit de urgenta la Washington.

Responsabilii cu finantele din principalele tari industrializate ale lumii au anuntat un plan comun pentru a face fata crizei financiare internationale, angajandu-se in primul rand sa impiedice falimentul bancilor importante. Cei sapte s-au declarat dispusi sa faca tot ce e necesar pentru deblocarea pietei creditului imobiliar, de unde a pornit dezastrul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO