Euro = 4,36 lei. Un nou maxim istoric, pentru a treia zi consecutiv


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 06:35
Data publicarii: Miercuri 30 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

UPADTE: Leul incotro? Milioane de oameni, specialisti sau datornici se intreaba cu teama ce se intampla cu moneda nationala care astazi a reusit inca un record nedorit. Economistii il numesc istoric.

Totusi, deprecierea s-a mai temperat pentru ca in sedintele precedente cursul urcase cu cate 4 bani pe zi.

Cursul anuntat de BNR este 4 lei si 36,88 de bani pentru un euro un nou record istoric. Acest nivel este cu 13 bani peste cel de dinaintea deciziei prin care Curtea Constitutionala a respins legea de reducere a pensiilor.

La deschiderea pietei valutare moneda euro s-a vandut cu aproape 4 lei si 39 de bani, dar in cateva ore cotatiile au scazut cu mai bine de 3 bani. Leul a fost ajutat de declaratiile incurajatoare facute de reprezentantul FMI care spune ca urmatoarea transa de imprumut va fi aprobata vineri.

Pana atunci a fost greu de tot pentru cei nevoiti sa cumpere azi valuta. Au dat pentru un euro 4 lei si 46 de bani la casa de schimb.

O veste buna vine doar dinspre dolarul american, moneda care a scazut. Banca centrala a afisat un curs de schimb de 3,5617 lei/dolar.

Aprecierea slaba din dimineata zilei de miercuri s-a datorat vanzarilor de euro realizate de jucatorii straini, pe fondul sentimentului pozitiv de pe pietele valutare din regiune.

Marti seara paritatea a urcat pana la 4,4010 lei/euro, nivel maxim istoric pe piata interbancara.

Din pacate, evolutia leului nu a fost influentata pozitiv de decizia BNR de mentinere a ratei dobanzii de politica monetara la 6,25%, nivel minim istoric.

Tags: curs valutar,

VIDEO PROTVPLUS.RO