Euro = 4,35 lei. Dolarul = 3,56 lei. Ce se va intampla cu leul de maine?

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Ziua si recordul nedorit pentru moneda nationala. Cursul oficial, anuntat de BNR, a trecut de 4 lei si 35 de bani. Piata interbancara a fost insa mult mai agitata, iar la un moment dat, euro s-a tranzactionat cu peste 4 lei si 40 de bani.

Piata valutara interbancara a deschis la cotatii de 4 lei si 39 de bani pentru un euro, cu doi bani peste nivelul la care s-a inchis ieri.

Au urmat trei ore in care leul a dat semne de intarire, iar cotatiile au coborat sub 4 lei si 34 bani pe la amiaza. Imediat dupa aceea tendinta s-a inversat, astfel ca la ora 13:00 Banca Nationala a fost nevoita sa anunte un curs 4 de lei si 35 de bani, un nou record istoric absolut. Mai rau este ca deprecierea a continuat pe piata interbancara. Cu toate acestea , analistii bancilor comerciale spun ca romanii nu trebuie sa-si piarda increderea in leu.

Investitorii straini si-au recapatat o parte din increderea in leu, mai ales dupa ce ministrul finantelor a anuntat ca cei de la FMI se vor reuni vineri pentru a revizui acordul cu Romania.

Delegatia FMI va evalua tara noastra intre 20 si 23 iulie, dupa care va urma o rectificare bugetara, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Citește și
Valentin Lazea, BNR
Valentin Lazea, BNR: Salarii tot mici si concedieri, in 2011
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Board-ul FMI va decide apoi daca va elibera a cincea transa de imprumut din acord, in valoare de aproximativ 850 milioane de euro.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Guvernul a decis cresterea TVA la 24%! Masura ii afecteaza pe toti romanii
Guvernul a decis cresterea TVA la 24%! Masura ii afecteaza pe toti romanii

UPDATE: Taxa pe valoare adugata creste de la 19 la 24%. Este masura de avarie pe care Guvernul, intrunit in sedinta de urgenta, a luat-o sambata, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca pensiile nu pot fi reduse.

Valentin Lazea, BNR: Salarii tot mici si concedieri, in 2011
Valentin Lazea, BNR: Salarii tot mici si concedieri, in 2011

Daca v-ati resemnat ca anul acesta este unul dificil, pregati-va pentru un 2011 si mai greu. Specialistii in finante se asteapta la masuri dure cum ar fi concedierea a peste 300.000 de bugetari sau mentinerea salariilor reduse cu 25%.

Cursul leu - euro a crescut din cauza tulburarilor de pe scena politica
Cursul leu - euro a crescut din cauza tulburarilor de pe scena politica

In timp ce monedele din tarile vecine s-au apreciat, leul a ajuns la cel mai scazut nivel din decembrie 2009 incoace. Astfel, cotatia anuntata de BNR este de 4,2322 lei/euro, in timp ce la casele de schimb moneda unica poate fi cumparata si cu 4,3 lei.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.