De ce scad salariile bugetarilor? Vezi aici ce sporuri au fost eliminate


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 09:14
Data publicarii: Luni 22 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Bani

Bugetarii se plang ca in luna ianuarie au primit salarii chiar si cu 500 de lei mai mici decat in decembrie 2009. Autoritatile sustin ca legea prevede ca niciun venit n-ar trebui sa scada si ca greseala se datoreaza celor care au calculate noile salarii.

Reprezentantii bugetarilor spun, insa, ca in conditiile in care sporurile negociate prin contractele colective de munca nu se mai acorda, iar alte sporuri au fost diminuate, este imposibil ca salariile sa fie mentinute la valorile de anul trecut.

Legea salarizarii unitare prevede ca o parte din sporurile permanente sunt incluse in salariile de baza, iar celelalte se acorda in limita a 30% din salariul de baza. Pe de alta parte, desi unele sporuri sunt prevazute in lege, ele sunt blocate in 2010, din cauza restrictiilor bugetare.

Este cazul sporurilor acordate pentru garzile efectuate sambata si duminica de catre pesonalul medical, plati care, desi sunt prevazute a se acorda in cuantum de pana la 100% din salariul de baza, sunt blocate in 2010.

Totodata, in cazul sporului pentru conditii periculoase, de exemplu, legea prevede ca acesta poate fi de pana la 15% sau pana la 25%, lasand astfel la latitudinea institutiei respective sa stabileasca valoarea acestuia.

Citeste pe www.incont.ro ce sporuri au fost introduse in salariile de baza si care au fost eliminate definitiv!

Sursa: incont.ro

Tags: salarii,

VIDEO PROTVPLUS.RO