CE a aprobat un ajutor de stat de 57 milioane euro pentru Ford Romania


Ultimul update: Luni 27 August 2012 23:56
Data publicarii: Miercuri 02 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Ford

Comisia Europeana (CE) a aprobat, cu anumite conditii, ajutorul de stat de pana la 57 de milioane de euro pe care Romania vrea sa il acorde companiei Ford Romania, pentru formarea profesionala a angajatilor fabricii de automobile de la Craiova.

Conditiile se refera la plata ajutorului in transe, prezentarea unor rapoarte anuale de catre Ford Comisiei Europene si Romaniei cu privire la programul de formare si cheltuielile suportate, respectiv la acordarea unor certificate de participare pentru angajatii fabricii de la Craiova, in care vor fi precizate continutul si durata formarii primite.

Prin aceste formari profesionale se doreste de fapt eficientizarea angajatilor si intr-un final marirea productiei pentru ca Ford a anuntat initial ca va asambla pana la finele anului circa 1.000 - 2.000 de modele Transit Connect in uzina de la Craiova, volum comparabil cu productia Dacia dintr-o singura zi.

Cu toate acestea, vestea nu poate fi decat imbucuratoare pentru Ford, mai ales ca in luna octombrie a inregistrat o crestere a vanzarilor de peste 23%.

Sursa: Pro TV

Dacia se vinde bine in toata Europa! Piata scade, inmatricularile cresc!
Ford mimeaza productia. 3.900 de oameni fac 3 masini pe zi la Craiova
Geoana: Investitia Ford va schimba starea economiei romanesti
VIDEO PROTVPLUS.RO