Dupa un an de pierderi, piata auto da semne de dezmortire


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 16:33
Data publicarii: Luni 23 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Luna octombrie a adus prima crestere din an in vanzarile de masini noi fata de luna precedenta. Analistii auto spun ca reducerile generoase au salvat pentru moment show-roomurile de la inchidere, iar vestile mai bune sunt asteptate si in luna cadourilor.

Cu 11% au crescut in octombrie fata de septembrie vanzarile de masini noi aduse din strainatate. Cea mai mare crestere, in procente, a avut-o marca Peugeot, iar ca numar de unitati vandute Ford si Skoda sunt fruntase. Cel mai cumparat model a fost cel al marcii Kia, urmat de produsele Renault si Skoda.

Un alt motiv al vanzarilor in crestere sunt campaniile de reduceri ale importatorilor. Analistii spun ca vanzarile pot creste in continuare pentru ca vor fi lansate modele noi pe piata, iar companiile vor dori sa scape de stocuri.

Totusi, daca vreti sa va luati o masina nu asteptati ca preturile sa se mai duca mult in jos. Analistii cred ca putem vorbi de o revenire a pietei auto doar daca vom inregistra cresteri de vanzari cateva luni la rand.

 

Noile norme ale programului
Vanzarile de autoturisme noi din Romania, in scadere
In vremuri de criza, romanii vor doar masini la pret redus!
VIDEO PROTVPLUS.RO