Rolul vital al suplimentelor de vitamina D. Administrarea este esențială pe tot parcursul anului
Vitamina D se administrează tot anul, atât copiiilor, cât și adulților, chiar dacă nu există deficit dovedit.
Vitamina D, cunoscută drept și „vitamina soarelui”, este atât de importantă într-o infecție încât o producem singuri, chiar dacă nu ne expunem la soare, chiar dacă nu mâncăm alimente bogate în vitamina D.
Vitamina D determină sistemul imunitar să știe cât de tare să lupte împotriva agresorilor. Explicăm de ce luăm vitamina și primăvara la Doctor de bine.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Sistemul imunitar este asemănător sistemului nervos. Un creier care recepționează informații chimice. În fiecare secundă. Așa cum sistemul nervos primește informații vizuale, auditive și tactile. Răspunsul imun este coordonat. Îl ajută să fie perfect vitamina D.
Medicul endocrinolog recomandă mai întâi analiza din sânge, care arată nivelul vitaminei D în sânge.
Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Noi avem nevoie de o constantă, adecvată fiecărei vârste și status fiziologic. Este foarte important să știi cât de mare este acest deficit. În funcție de cât de mare este deficitul, poți să începi cu 5.000 de unități - 2 luni - sau 2.000 de unități - 2 luni. Dacă ai vitamina D normală, poți să mergi cu 1.500-2.000 de unităti pe zi.
Conținutul din alimente - s-a calculat câte alimente să mănânci – vreo 10 ouă, 1 litru de lapte și nu știu cât ficat zilnic. Ceva care nu e realizabil, din cauza asta ar trebui să iei vitamina D”.
Vitamina D plus ulei de pește, adică sursă constantă de omega 3.
Bogdan Pascu, medic endocrinologie pediatrică: „Administrare cu Vitamina D ajută la absorbția vitamina D pentru că vitamina D e liposolubilă și e absorbită mai bine cu grăsimi, administrată cu o formă de ulei de pește, vitamina D se absoarbe mai bine. Susțin suplimentarea constantă”.
Din păcate, analiza de sânge care dozează vitamina D nu e decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. Chiar dacă această informație e vitală pentru tot organismul. Receptori pentru vitamina D au toate organele.
Sursa: Pro TV
Etichete: Vitamina D, doctor de bine, sanatate, myimpact,
Dată publicare:
08-05-2024 08:17