O româncă a descoperit o metodă prin care se poate prelungi prospețimea alimentelor, dar fără conservanți

×
Codul embed a fost copiat

Cum păstrăm produsele din carne proaspete mai multă vreme, în condiții optime? Cu ambalaje bio-degradabile, tratate cu extracte vegetale.

Vorbim azi despre cum prelungim prospețimea alimentelor, dar fără conservanți.

Cum se păstrează carnea proaspătă multă vreme și sigură microbiologic ne arată cercetătorul Elena Stoleru.

Cu compuși activi din plante condimentare, anti-oxidanți de fapt, integrați în ambalaj.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară, Iași: ”Împiedică contaminarea cu microbi, acești compusi antimicrobioenre împiedică contaminarea alimentelor, pe de altă parte compușii antioxidanți vor prelungi prospețimea.”

Citește și
zahar
Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație

Pentru această cercetare, Elena Stoleru a luat bursa pentru Femeile din Știință.

Carnea proaspătă, astfel ambalată, își menține proprietățile 14 zile. Fără conservați.

Ambalajele, dacă ajung în mediu, devin hrană pentru bacteriile din sol.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară: ”Vorbim despre materiale biodegradabil pentru stații de compost. Acele ambalaje nu se ard, ca să scăpăm de ele în contact cu solul, microorganismele din sol vor folosi acest plastic ca hrană.”

Această cercetare, facută pentru produse din carne, dar și pentru prose lactate proaspete, înseamnă soluții sustenabile împotriva toxiinfecțiilor alimentare.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Cum îți dai seama că ouăle sunt stricate - semnele pe care să nu le ignori
Cum îți dai seama că ouăle sunt stricate - semnele pe care să nu le ignori

Ouăle sunt alimente la care trebuie să fim foarte atenți atunci când le consumăm, pentru că în cazul în care sunt stricate, există riscuri pentru sănătate. Dar cum putem să ne dăm seama că ouăle sunt stricate.

Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație
Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație

Luptă sau fugi! Doar așa știe creierul să rezolve pericolul. Să își rezolve problemele. Așa știu și toți hormonii. Aceasta este adaptarea.  

Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele
Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele

Să vedem câte „stele” are... mâncarea. Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele, exact ca și hotelurile.  

Aparatul care detectează alergenii, inventat de o cercetătoare de la noi. Cum funcționează
Aparatul care detectează alergenii, inventat de o cercetătoare de la noi. Cum funcționează

Anumite substanțe chimice din alimente pot provoca alergii severe.

Aveți grijă la micul dejun. Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr
Aveți grijă la micul dejun. Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr

Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr, atrag ateția medicii nutriționiști. Comisia Europeană vrea să micșoreze cantitatea de zahăr din anumite alimente, consumate îndeosebi de copii la prima masă a zilei.

Recomandări
Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice. VIDEO
Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice. VIDEO

Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice, au declarat joi oficialii militari și de securitate ucraineni, potrivit Sky News.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.