O româncă a descoperit o metodă prin care se poate prelungi prospețimea alimentelor, dar fără conservanți

×
Codul embed a fost copiat

Cum păstrăm produsele din carne proaspete mai multă vreme, în condiții optime? Cu ambalaje bio-degradabile, tratate cu extracte vegetale.

Vorbim azi despre cum prelungim prospețimea alimentelor, dar fără conservanți.

Cum se păstrează carnea proaspătă multă vreme și sigură microbiologic ne arată cercetătorul Elena Stoleru.

Cu compuși activi din plante condimentare, anti-oxidanți de fapt, integrați în ambalaj.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară, Iași: ”Împiedică contaminarea cu microbi, acești compusi antimicrobioenre împiedică contaminarea alimentelor, pe de altă parte compușii antioxidanți vor prelungi prospețimea.”

Citește și
doctor de bine
Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele
Omul care a devenit celebru după ce și-a salvat casa de uragan printr-o metodă inedită | VIDEO

Pentru această cercetare, Elena Stoleru a luat bursa pentru Femeile din Știință.

Carnea proaspătă, astfel ambalată, își menține proprietățile 14 zile. Fără conservați.

Ambalajele, dacă ajung în mediu, devin hrană pentru bacteriile din sol.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară: ”Vorbim despre materiale biodegradabil pentru stații de compost. Acele ambalaje nu se ard, ca să scăpăm de ele în contact cu solul, microorganismele din sol vor folosi acest plastic ca hrană.”

Această cercetare, facută pentru produse din carne, dar și pentru prose lactate proaspete, înseamnă soluții sustenabile împotriva toxiinfecțiilor alimentare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
Citește și...
Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație
Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație

Luptă sau fugi! Doar așa știe creierul să rezolve pericolul. Să își rezolve problemele. Așa știu și toți hormonii. Aceasta este adaptarea.  

Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele
Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele

Să vedem câte „stele” are... mâncarea. Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele, exact ca și hotelurile.  

Cum îți dai seama că ouăle sunt stricate - semnele pe care să nu le ignori
Cum îți dai seama că ouăle sunt stricate - semnele pe care să nu le ignori

Ouăle sunt alimente la care trebuie să fim foarte atenți atunci când le consumăm, pentru că în cazul în care sunt stricate, există riscuri pentru sănătate. Dar cum putem să ne dăm seama că ouăle sunt stricate.

Aparatul care detectează alergenii, inventat de o cercetătoare de la noi. Cum funcționează
Aparatul care detectează alergenii, inventat de o cercetătoare de la noi. Cum funcționează

Anumite substanțe chimice din alimente pot provoca alergii severe.

Aveți grijă la micul dejun. Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr
Aveți grijă la micul dejun. Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr

Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr, atrag ateția medicii nutriționiști. Comisia Europeană vrea să micșoreze cantitatea de zahăr din anumite alimente, consumate îndeosebi de copii la prima masă a zilei.

Recomandări
Arsă de cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani, România e obligată să învețe cum să facă rost de apă. ”La mila Domnului”
Arsă de cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani, România e obligată să învețe cum să facă rost de apă. ”La mila Domnului”

Țara apelor pierdute, partea I. Seceta prelungită, stresul termic, schimbările climatice ne afectează viețile, siguranța, culturile, igiena, confortul. Apa a devenit foarte importantă.

Israel intensifică războiul cu teroriștii pe două fronturi: cu Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza. Ce s-a descoperit
Israel intensifică războiul cu teroriștii pe două fronturi: cu Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza. Ce s-a descoperit

Luptele din sudul Libanului se intensifică, iar oficialii libanezi spun că Israelul și-a extins zona de operațiuni a trupelor terestre. Premierul israelian i-a cerut secretarului general al ONU să evacueze „imediat" forțele de menținere a păcii.  

Capitala ortodoxiei române. Sarmale și vizite la mall, după închinarea la Sfânta Parascheva. ”Să vadă Occidentul din Iași”
Capitala ortodoxiei române. Sarmale și vizite la mall, după închinarea la Sfânta Parascheva. ”Să vadă Occidentul din Iași”

Mai sunt doar câteva ore până când Iașiul devine centrul ortodoxiei române. Luni, la hramul Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sunt așteptați zeci de mii de oameni.