O româncă a descoperit o metodă prin care se poate prelungi prospețimea alimentelor, dar fără conservanți

×
Codul embed a fost copiat

Cum păstrăm produsele din carne proaspete mai multă vreme, în condiții optime? Cu ambalaje bio-degradabile, tratate cu extracte vegetale.

Vorbim azi despre cum prelungim prospețimea alimentelor, dar fără conservanți.

Cum se păstrează carnea proaspătă multă vreme și sigură microbiologic ne arată cercetătorul Elena Stoleru.

Cu compuși activi din plante condimentare, anti-oxidanți de fapt, integrați în ambalaj.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară, Iași: ”Împiedică contaminarea cu microbi, acești compusi antimicrobioenre împiedică contaminarea alimentelor, pe de altă parte compușii antioxidanți vor prelungi prospețimea.”

Citește și
doctor de bine
Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Pentru această cercetare, Elena Stoleru a luat bursa pentru Femeile din Știință.

Carnea proaspătă, astfel ambalată, își menține proprietățile 14 zile. Fără conservați.

Ambalajele, dacă ajung în mediu, devin hrană pentru bacteriile din sol.

Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară: ”Vorbim despre materiale biodegradabil pentru stații de compost. Acele ambalaje nu se ard, ca să scăpăm de ele în contact cu solul, microorganismele din sol vor folosi acest plastic ca hrană.”

Această cercetare, facută pentru produse din carne, dar și pentru prose lactate proaspete, înseamnă soluții sustenabile împotriva toxiinfecțiilor alimentare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație
Zahărul și uleiul nu sunt alimente de bază. Motivul pentru care ar trebui evitate din alimentație

Luptă sau fugi! Doar așa știe creierul să rezolve pericolul. Să își rezolve problemele. Așa știu și toți hormonii. Aceasta este adaptarea.  

Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele
Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele

Să vedem câte „stele” are... mâncarea. Studiile științifice despre alimente și sănătate se clasifică mai nou după numărul de stele, exact ca și hotelurile.  

Cum îți dai seama că ouăle sunt stricate - semnele pe care să nu le ignori
Cum îți dai seama că ouăle sunt stricate - semnele pe care să nu le ignori

Ouăle sunt alimente la care trebuie să fim foarte atenți atunci când le consumăm, pentru că în cazul în care sunt stricate, există riscuri pentru sănătate. Dar cum putem să ne dăm seama că ouăle sunt stricate.

Aparatul care detectează alergenii, inventat de o cercetătoare de la noi. Cum funcționează
Aparatul care detectează alergenii, inventat de o cercetătoare de la noi. Cum funcționează

Anumite substanțe chimice din alimente pot provoca alergii severe.

Aveți grijă la micul dejun. Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr
Aveți grijă la micul dejun. Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr

Cerealele, iaurturile cu fructe și sucurile naturale conțin mult zahăr, atrag ateția medicii nutriționiști. Comisia Europeană vrea să micșoreze cantitatea de zahăr din anumite alimente, consumate îndeosebi de copii la prima masă a zilei.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.