O româncă a descoperit o metodă prin care se poate prelungi prospețimea alimentelor, dar fără conservanți
Cum păstrăm produsele din carne proaspete mai multă vreme, în condiții optime? Cu ambalaje bio-degradabile, tratate cu extracte vegetale.
Vorbim azi despre cum prelungim prospețimea alimentelor, dar fără conservanți.
Cum se păstrează carnea proaspătă multă vreme și sigură microbiologic ne arată cercetătorul Elena Stoleru.
Cu compuși activi din plante condimentare, anti-oxidanți de fapt, integrați în ambalaj.
Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară, Iași: ”Împiedică contaminarea cu microbi, acești compusi antimicrobioenre împiedică contaminarea alimentelor, pe de altă parte compușii antioxidanți vor prelungi prospețimea.”
Pentru această cercetare, Elena Stoleru a luat bursa pentru Femeile din Știință.
Carnea proaspătă, astfel ambalată, își menține proprietățile 14 zile. Fără conservați.
Ambalajele, dacă ajung în mediu, devin hrană pentru bacteriile din sol.
Elena Stoleru, cercetător, Institutului de Chimie Macromoleculară: ”Vorbim despre materiale biodegradabil pentru stații de compost. Acele ambalaje nu se ard, ca să scăpăm de ele în contact cu solul, microorganismele din sol vor folosi acest plastic ca hrană.”
Această cercetare, facută pentru produse din carne, dar și pentru prose lactate proaspete, înseamnă soluții sustenabile împotriva toxiinfecțiilor alimentare.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimente, doctor de bine, sanatate, cercetatori, myimpact,
Dată publicare:
15-10-2023 11:15