Fructele şi legumele ne fac mai puternici imunitar. Fibrele din ele ajută sistemul respirator, digestiv și reduc inflamația
Ne bucurăm de vară şi de varietatea ei excepţională de vegetale. Fructele şi legumele ne fac mai puternici imunitar. Componente din caise, cireşe ori pepeni - determină producţia de factori imunitari.
Procesul contează la porţile de intrare în organismul uman - spre exemplu, în nas ori în cavitatea orală. Haideţi să ne facem cea mai diversă salată de fructe. Se bucură chiar celule imune!
Anticorpii numiţi imunoglobuline A sunt prima linie de apărare imunitară. Îi găsim în mucoase - mucoasa respiratorie ori mucoasa intestinală. În intestin, vor fi atacaţi de enzime puternice. Adică vor găsi un mediu extrem de agresiv. Şi totuşi:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prof univ. dr. Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Aceste imunoglobuline sunt mai rezistente enzimelor, la nivelul mucoasei intestinale sunt rezistente. Pot să recunoască agenţii infecţioşi, să îi cupleze, rezultă complexe imune care vor fi îndepărtate de curentul de mucus şi evacuate din organism.”
În intestin, virusurile ori bacteriile care intră odată cu alimentele sunt împiedicate astfel să se lipească de celule şi să determine o infecţie.
Imunoglobulina A secretorie reglează speciile de bacterii bune, prezente în mond normal în intestin.
Fibrele din salată de fructe ori din salată de legume vor crea astfel o apărare locală mai bună la nivelul aparatului respirator, la nivelul aparatului digestiv ori la nivelul aparatului urinar. În acelaşi timp, reduc inflamaţia din organim, fenomen benefic.