De ce adoră copiii cartofii prăjiți. Explicațiile medicilor
Alimentele aparent banale pot deveni nocive unei diete sănătoase atunci când li se adaugă ulei.
„Cu cât este mai unsuros un croissant, cu atât este mai bun. Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru. Noi creștem din făină amestecată cu grăsime. Din această cauză copiii preferă cartofii prăjiți, dar nici noi nu putem să ne înșelăm instinctul”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.
„În momentul în care folosim croissantul, spre deosebire de pâine, nu mai puneți unt în sandviș. Este o aroganță să mai puneți unt în croissant. Din punct de vedere nutritiv, acesta înlocuiește și pâinea și untul. Este o chestiune de echivalență”, adaugă aceasta.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Iar când vorbim despre banalul cartof, în momentul în care se transformă în chips primește 35g de grăsime.
„Un cartof simplu are 90 de calorii, după ce se adaugă uleiul ajunge la 450 de calorii pe suta de grame. Grăsimea este esențială pentru dieta noastră, însă trebuie să fim extrem de zgârciți”, a mai spus Mihaela Bilic.