De ce adoră copiii cartofii prăjiți. Explicațiile medicilor
Alimentele aparent banale pot deveni nocive unei diete sănătoase atunci când li se adaugă ulei.
„Cu cât este mai unsuros un croissant, cu atât este mai bun. Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru. Noi creștem din făină amestecată cu grăsime. Din această cauză copiii preferă cartofii prăjiți, dar nici noi nu putem să ne înșelăm instinctul”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.
„În momentul în care folosim croissantul, spre deosebire de pâine, nu mai puneți unt în sandviș. Este o aroganță să mai puneți unt în croissant. Din punct de vedere nutritiv, acesta înlocuiește și pâinea și untul. Este o chestiune de echivalență”, adaugă aceasta.
Iar când vorbim despre banalul cartof, în momentul în care se transformă în chips primește 35g de grăsime.
„Un cartof simplu are 90 de calorii, după ce se adaugă uleiul ajunge la 450 de calorii pe suta de grame. Grăsimea este esențială pentru dieta noastră, însă trebuie să fim extrem de zgârciți”, a mai spus Mihaela Bilic.