Dacă apa din piele scade sub 10%, apare inflamaţia. Cum putem evita această situație
Ne uităm la toate celulele. De o parte şi de alta a fiecărei membrane celulare, găsim, evident, tot chimie. Adică sodiu şi potasiu. Aceste elemente fac celula să funcţioneze.
Vedem aceste principii în cosmetice. Şi aflăm de ce cosmeticele ţin cont de fiziologia umană.
Un hibrid. Între produsele convenţionale şi medicamente. Acestea sunt cosmeceuticele. Transportate în piele de nanoparticule - mijloace de transport de dimensiuni infime, capabile să intre în al doilea strat.
Pentru fermitate, punem în cosmetice colagen, adică principala proteină din organism.
Colagenul este o proteină uriaşă. Nu poate să intre în piele. Şi atunci cum alegem un produs cosmetic care să conţină colagen şi să poată fi transportat în al doilea strat al pielii, acolo unde contează? Ne spune chimia.
Ioana Lăcătușu, de la Facultatea de inginerie chimică şi biotehnologii: ”Dimensiunile ei nu îi permit să intre în piele de aceea, ceea ce ar trebuie să vedem pe etichetă este colagan hidrolizat, colagen fragmentat adică. Are abilitatea de a fi un fel de schelet pentru regenerarea celulelor”.
După 30 de ani, producţia de colagen a organismului uman scade vertiginos. Îl ajutăm în combinaţie cu vitamina C. O asocierea farmaceutică pentru produsele cosmetice.
Ioana Lacatusu, de la Facultatea de inginerie chimică şi biotehnologii:: ”Vitamina C optimizează o producţie de enzime necesar producţiei de colagen”.
Aceste molecule, împreună, pot să capteze apă. Apa să fie reţinută. Situaţie favorabilă.
Dacă apa din piele scade sub 10%, apare inflamaţia. Distruge pielea.