Cum este mai sănătos să consumăm legumele, gătite sau crude? Răspunsul specialiștilor
Este mai sănătos să gătim legumele? Când vine vorba de legume nu mai există dubii, ele sunt prietenele sănătății și a siluetei indiferent de sezon, cantitate, gradul de prospețime sau locul de preveniență.
Altfel spus este esențial să mâncăm legume, cât mai multe și mai colorate în fiecare zi și la fiecare masă. Singurul lucru de care trebuie să ținem cont este felul în care legătim, dacă le gătim.
Căldura poate distruge o parte din vitamin mai ales vitamina C și grupul de vitamine B. Când vine vorba de legume, beneficiile maxime le obținem consumând verdețuri și crudități proaspete de la ciuperci, sfeclă și sparanghel până la conopidă și broccoli, majoritatea legumelor pot fi mâncate crude.
Gătitul și temperatura ridicată distrug vitaminele în general.
Urmăriți mai multe detalii în VIDEO atașat.