"Dăruieşti şi Câştigi". Povestea emoţionantă a cinci fraţi care îşi doresc de la Moş Crăciun un acoperiş deasupra capului

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2017 17:22
Categorie: Daruiesti si Castigi

Începem campania "Dăruieşti şi Câştigi"! Povestea de astăzi este a unor copii sărmani, crescuţi doar de mama lor, cu mare greutate!

Sunt cinci fraţi din Craiova, care abia au ce să manace. Tatăl i-a părăsit fără să le mai transmită vreun cuvânt de peste un an de zile. Cei mici înfrunta iarna în haine subţiri, dar încă au puterea să zâmbească. Cel mai mult îşi doresc în anul care vine o casă, pentru că locuinţa unde sunt găzduiţi din milă nu le va mai fi deschisă în curând.

La 29 de ani, Alexandra are 5 copii. Cu Izabela în braţe, o fetiţă de numai 1 an şi 9 luni, îşi aşteaptă ceilalţi copii, care au între 3 şi 9 ani, să iasă de la grădiniţă şi de la şcoală.

Plini de energie, pe drumul spre casă, toţi îi povestesc mamei ce au învăţat. Se pregătesc pentru serbarea de Crăciun şi repetă intens poeziile.

"- Mami acum pot să spun şi eu?
- Da, e rândul tău.
- Moş Crăciun, toţi îmi spun, că eşti darnic şi eşti bun, eu ţi-am spus dinainte că sunt un băieţel cuminte."

Cu entuziasmul şi speranţa copilăriei, pustii speră ca Moş Crăciun va trece anul acesta şi pe la ei.

ALEXANDRA NITĂ, mama: "Luni au serbarea. În care eu nu ştiu ce o să fac, dacă o să îi trimit, fac serbarea împreună şi toţi copiii să primească şi ei o să stea să se uite. Nu pot! Şi aşa este şi la cei doi care sunt în clasa a II-a. O să încerc să meargă la serbare pentru că le este f oarte drag şi au învăţat poeziile cu drag, dar când se apropie Moşul pe ei o să îi retrag din colectiv."

Bogdan şi Zenaida sunt foarte conştiincioşi şi au note mari la şcoală. Aranca, surioara lor de 3 ani, e pasionată de pictură şi merge în fiecare zi la grădiniţă cu fratele ei, Yanis.

Pentru cei care doresc sa ii ajute pe cei trei micuti

CONT:

Nițu Zenaida Ana Maria

RO44CECEDJ100BRON1519627

Telefon: 0764.132.460 - Alina Nițu

Copiii locuiesc cu mama lor într-un apartament pus la dispoziţie de o rudă, care este plecată în străinătate. Trăiesc din alocaţii şi ajutorul social primit de mama. După ce plătesc facturile, cele 6 suflete rămân cu mai puţin de 1.000 de lei pe lună. Ca să facă economie, ziua caloriferele sunt reci. Abia seara se încălzeşte casă.

 ALEXANDRA ANGHEL, mama: "Sunt dimineţi în care pleacă cu burticile goale la şcoală. Cei mai mari nici nu mai întreabă, iar cei doi mici spun că măcar o felie de margarina acolo să le dau. Cum mănâncă ceilalţi copii, să mănânce şi ei."

Tatăl şi-a părăsit familia în urmă cu mai bine de un an şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic de el. Anul viitor, proprietara casei în care Alexandra locuieşte cu copiii ei se va întoarce în ţară şi spune că nu îi va mai putea găzdui. Iar copiii şi mama lor risca să ajungă în stradă.

VIDEO PROTVPLUS.RO
craciun, cadouri, copii, mos craciun, daruri, copii saraci
Moş Crăciun nu i-a uitat pe cei cinci fraţi din Craiova, crescuţi doar de mama lor
Povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov chinuiți de tatăl alcoolic: ”Le lua carnea și le lasă ciorba”
Imobilizat într-un scaun cu rotile, își dedică timpul ajutând semenii. ”Am muncit tot anul, dar s-a meritat”
Tatăl suferă de probleme grave, iar mama i-a părăsit când aveau câteva luni. De Crăciun, vor să vină Moșul pe la ei
"Dăruieşti şi câştigi". Povestea lui Alexandru, un tânăr cu o inteligenţă sclipitoare şi proiecte impresionante
"Dăruieşti şi Câştigi". Povestea emoţionantă a cinci fraţi care îşi doresc de la Moş Crăciun un acoperiş deasupra capului
familie
Telespectatorii ProTv le-au facut sarbatorile fericite celor trei frati din Maramures. Cum puteti sa o ajutati pe mama lor
Oamenii cu suflet au facut o minune. Copiii din Valcea, crescuti de tatal bolnav, au primit tot ce aveau nevoie de sarbatori
Mergea la gradinita in genunchi si in palme. Povestea Denisei, fetita pe care boala n-a fortat-o sa renunte la carte
O mama isi intretine 5 fete premiante dintr-un salariu de 300 de lei. "Cu asa copii minunati, nu ma consider un om sarac"
O injectie l-a lasat paralizat cand avea 3 ani. Copiii lui n-au cerut jucarii de Craciun, ci doar sa fie din nou o familie
Familia cu 9 copii din Tulcea care locuieste intr-un grajd. Ce vor de la Mos Craciun cei mici, elevi de notele 9 si 10