"Dăruieşti şi câştigi". Povestea lui Alexandru, un tânăr cu o inteligenţă sclipitoare şi proiecte impresionante

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

"Dăruieşti şi câştigi". La numai 17 ani, Alexandru are o inteligență sclipitoare și reușește să uite de toate necazurile de acasă, atunci când se implică în proiecte sociale.

În vară, a fost la Bruxelles, unde a prezentat campania sa, anti-bullying. Adolescentul face naveta cu trenul pentru a ajunge la liceul din Negreşti, județul Vaslui, unde este elev în clasa a XI-a.

După școală, are grijă de părinții săi, amândoi bolnavi, iar dorința sa cea mai mare este de a schimba mentalităţile oamenilor.

Alex se număra printre adolescenţii care au reprezentat România la Bruxelles, în campania mondială pentru combaterea violenţei asupra copiilor, susţinută în faţa Comisiei Europene. A vorbit despre copiii agresaţi pe internet, dar şi în viaţa reală. Spune că a ales această temă pentru că este şocat de violenţă din jurul său.

Alexandru poate fi contactat la numarul de telefon: 0740.207.746

ALEX SCAFARU: "Am sărit de partea cu basme foarte rapid, în clasa a cincea am devenit pasionat de istorie şi mitologie, am început să mă implic foarte mult în proiecte ce presupun lupta împotriva violenţei, este o oportunitate de a reprezenta vocea copiilor."

Adolescentul locuieşte cu părinţii săi în comună Todireşti, din judeţul Vaslui. Zilnic face naveta cu trenul, ca să ajungă la liceul din Negreşti. Alex a avut o copilărie grea şi a crescut cu dorinţa de a-şi ajuta semenii. Crede foarte mult în aspiraţiile sale.

ALEX SCAFARU: "În momentul în care eşti în postura în care nu respecţi ce faci, indiferent că e vorba de şcoală, voluntariat sau proiecte, nu te respecţi pe tine. De asta încerc să găsesc o balanţăȚ.

Părinţii lui Alex îl susţin cum pot. Tatăl munceşte cu ziua, pe unde apucă, iar mama lui este pensionata pe caz de boala şi primeşte lunar de la stat 700 de lei. Are mari probleme cu vederea şi suferă de mai multe boli. Dar iubirea pentru fiul ei este nemărginita.

Mama lui Alex: "Ne descurcăm, mai am eu pensie pe caz de boala şi soţul mai munceşte pe unde poate".

La liceu, Alex este un adevărat exemplu, apreciat de profesori dar şi de colegi.

GABRIEL MATEI, directorul liceului: "Elevi cum este Alex fac să mai avem încă încredere că în viitor o să fie bine şi la noi, este intodeauna dornic să participe la activităţi, fără o susţinere, nu neapărat financiară, dar şi morală a familiei... copiii se pierd."

Chiar dacă basmele au fost un capitol aproape inexistent în viaţa lui Alex, sărbătorile îi aduc întotdeauna speranţă şi încrederea.

Cel mai mult, tânărul îşi doreşte un laptop, ca să-i fie mai uşor să îşi aranjeze proiectele şi să le transforme într-un prezent mai bun. Aşa cum sunt acum visurile lui

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO