"Dăruieşti şi câştigi". Povestea lui Alexandru, un tânăr cu o inteligenţă sclipitoare şi proiecte impresionante

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 18 Decembrie 2017 17:14
Categorie: Daruiesti si Castigi

"Dăruieşti şi câştigi". La numai 17 ani, Alexandru are o inteligență sclipitoare și reușește să uite de toate necazurile de acasă, atunci când se implică în proiecte sociale.

În vară, a fost la Bruxelles, unde a prezentat campania sa, anti-bullying. Adolescentul face naveta cu trenul pentru a ajunge la liceul din Negreşti, județul Vaslui, unde este elev în clasa a XI-a.

După școală, are grijă de părinții săi, amândoi bolnavi, iar dorința sa cea mai mare este de a schimba mentalităţile oamenilor.

Alex se număra printre adolescenţii care au reprezentat România la Bruxelles, în campania mondială pentru combaterea violenţei asupra copiilor, susţinută în faţa Comisiei Europene. A vorbit despre copiii agresaţi pe internet, dar şi în viaţa reală. Spune că a ales această temă pentru că este şocat de violenţă din jurul său.

Alexandru poate fi contactat la numarul de telefon: 0740.207.746

Craciunul a venit si pentru cazurile prezentate la "Daruiesti si castigi". Sute de oameni au donat jucarii, alimente si haine

ALEX SCAFARU: "Am sărit de partea cu basme foarte rapid, în clasa a cincea am devenit pasionat de istorie şi mitologie, am început să mă implic foarte mult în proiecte ce presupun lupta împotriva violenţei, este o oportunitate de a reprezenta vocea copiilor."

Adolescentul locuieşte cu părinţii săi în comună Todireşti, din judeţul Vaslui. Zilnic face naveta cu trenul, ca să ajungă la liceul din Negreşti. Alex a avut o copilărie grea şi a crescut cu dorinţa de a-şi ajuta semenii. Crede foarte mult în aspiraţiile sale.

ALEX SCAFARU: "În momentul în care eşti în postura în care nu respecţi ce faci, indiferent că e vorba de şcoală, voluntariat sau proiecte, nu te respecţi pe tine. De asta încerc să găsesc o balanţăȚ.

Părinţii lui Alex îl susţin cum pot. Tatăl munceşte cu ziua, pe unde apucă, iar mama lui este pensionata pe caz de boala şi primeşte lunar de la stat 700 de lei. Are mari probleme cu vederea şi suferă de mai multe boli. Dar iubirea pentru fiul ei este nemărginita.

Mama lui Alex: "Ne descurcăm, mai am eu pensie pe caz de boala şi soţul mai munceşte pe unde poate".

La liceu, Alex este un adevărat exemplu, apreciat de profesori dar şi de colegi.

GABRIEL MATEI, directorul liceului: "Elevi cum este Alex fac să mai avem încă încredere că în viitor o să fie bine şi la noi, este intodeauna dornic să participe la activităţi, fără o susţinere, nu neapărat financiară, dar şi morală a familiei... copiii se pierd."

Chiar dacă basmele au fost un capitol aproape inexistent în viaţa lui Alex, sărbătorile îi aduc întotdeauna speranţă şi încrederea.

Cel mai mult, tânărul îşi doreşte un laptop, ca să-i fie mai uşor să îşi aranjeze proiectele şi să le transforme într-un prezent mai bun. Aşa cum sunt acum visurile lui

"Dăruieşti şi Câştigi". Povestea emoţionantă a cinci fraţi care îşi doresc de la Moş Crăciun un acoperiş deasupra capului

craciun, cadouri, copii, mos craciun, daruri, copii saraci

Moş Crăciun nu i-a uitat pe cei cinci fraţi din Craiova, crescuţi doar de mama lor

Povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov chinuiți de tatăl alcoolic: ”Le lua carnea și le lasă ciorba”

Imobilizat într-un scaun cu rotile, își dedică timpul ajutând semenii. ”Am muncit tot anul, dar s-a meritat”

Tatăl suferă de probleme grave, iar mama i-a părăsit când aveau câteva luni. De Crăciun, vor să vină Moșul pe la ei

"Dăruieşti şi câştigi". Povestea lui Alexandru, un tânăr cu o inteligenţă sclipitoare şi proiecte impresionante

"Dăruieşti şi Câştigi". Povestea emoţionantă a cinci fraţi care îşi doresc de la Moş Crăciun un acoperiş deasupra capului

familie

Telespectatorii ProTv le-au facut sarbatorile fericite celor trei frati din Maramures. Cum puteti sa o ajutati pe mama lor

Oamenii cu suflet au facut o minune. Copiii din Valcea, crescuti de tatal bolnav, au primit tot ce aveau nevoie de sarbatori

Mergea la gradinita in genunchi si in palme. Povestea Denisei, fetita pe care boala n-a fortat-o sa renunte la carte

O mama isi intretine 5 fete premiante dintr-un salariu de 300 de lei. "Cu asa copii minunati, nu ma consider un om sarac"

O injectie l-a lasat paralizat cand avea 3 ani. Copiii lui n-au cerut jucarii de Craciun, ci doar sa fie din nou o familie

Familia cu 9 copii din Tulcea care locuieste intr-un grajd. Ce vor de la Mos Craciun cei mici, elevi de notele 9 si 10