Povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov chinuiți de tatăl alcoolic: ”Le lua carnea și le lasă ciorba”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 21 Decembrie 2017 17:26
Categorie: Daruiesti si Castigi

Continuăm campania noastră de Crăciun, "Dăruieşti şi castigi”, cu povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov, care demonstrează în fiecare zi cât sunt de puternici, cinci suflete greu încercate, care totuşi reuşesc să treacă peste suferinţă.

Trăiesc cu mama într-o locuinţă de doar 12 metri pătraţi, după ce femeia şi-a părăsit soţul alcoolic şi violent. Cei mici dorm pe saltele rupte, îşi fac temele pe un birou improvizat şi se spală în lighean. Chiar şi aşa, îşi păstrează speranţa că într-o zi totul va fi mai bine.

Kinga are 6 ani şi s-a născut cu deficienţe de vedere. Sora ei geamănă a venit pe lume perfect sănătoasă. Abia când a împlinit 6 ani, fetiţa ajunsă la un pas de orbire a putut face operaţia salvatoare şi acum vede mai bine.

Csilla Torok, mama: "Mai vedea doar 2 la sută, mi-a dat 3 zile la dispoziţie, m-am împrumutat, am operat-o, e mai bine."

Gemenele au două surori mai mari, de 8 şi 10 ani şi un frate de 13 ani. Îşi fac temele chinuiţi, pe o masă mică. Scriu câte 2 copii pe rând, pentru că nu au loc. Se ajută însă între ei, permanent, fac o adevărată echipă şi au note mari. Acelaşi birou improvizat este şi masa unde cei mici mănâncă.

"Am suferit mult, m-am chinuit cu copiii din cauza soţului, am luat viaţa de la 0 am plecat cu 5 copii şi cu câte o punguţă de haine. Niciodată nu m-a ajutat, nicio bomboană la copii, el cumpăra băutura. Dacă făceam ciorbă, el lua carnea, copiii ciorba", spune mama.

Puștii au fost cei mai fericiţi când au scăpat de chinurile tatălui.

"Ne simţim mai bine aici, ne place fără, că el tot ne certa, o bătea pe mama şi pe noi ne scotea afară, mergeam la vecini”, spune băiatul.

Mama spală vasele într-un restaurant.

"Este un angajat exemplar, nu avem ce să îi reproşăm. În continuare soţul ei face probleme, nu o lasă să muncească, am depus reclamaţie la poliţie că venea aici toată vara, o hărţuia, îi era frică să plece acasă, mă suna să mă ameninţe şi pe mine, să o dau afară", povestește șefa femeii.

Femeia câştiga un salariu de 725 de lei, din care 500 se duc pe chirie şi facturi. Din banii rămaşi, dar şi din alocaţiile copiilor, mănâncă toată familia. Cea mai bogată masă este la prânz. Cei mici găsesc, în ciuda greutăţilor, puterea să zâmbească, să spere şi viseze la o viaţă mai bună.

Cei mici cred în magie şi îl aşteaptă în seara de Ajun pe Moş Crăciun. Iar cei mai măricei se roagă să nu-i dezamăgim.

Cum puteți ajuta familia:

CONT: RO58BACX0000000868129000 - BALAZSI HELGA

TEL: 0746587412 - TOROK CSILLA

"Dăruieşti şi câştigi". Povestea lui Alexandru, un tânăr cu o inteligenţă sclipitoare şi proiecte impresionante

craciun, cadouri, copii, mos craciun, daruri, copii saraci

Moş Crăciun nu i-a uitat pe cei cinci fraţi din Craiova, crescuţi doar de mama lor

Povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov chinuiți de tatăl alcoolic: ”Le lua carnea și le lasă ciorba”

Imobilizat într-un scaun cu rotile, își dedică timpul ajutând semenii. ”Am muncit tot anul, dar s-a meritat”

Tatăl suferă de probleme grave, iar mama i-a părăsit când aveau câteva luni. De Crăciun, vor să vină Moșul pe la ei

"Dăruieşti şi câştigi". Povestea lui Alexandru, un tânăr cu o inteligenţă sclipitoare şi proiecte impresionante

"Dăruieşti şi Câştigi". Povestea emoţionantă a cinci fraţi care îşi doresc de la Moş Crăciun un acoperiş deasupra capului

familie

Telespectatorii ProTv le-au facut sarbatorile fericite celor trei frati din Maramures. Cum puteti sa o ajutati pe mama lor

Oamenii cu suflet au facut o minune. Copiii din Valcea, crescuti de tatal bolnav, au primit tot ce aveau nevoie de sarbatori

Mergea la gradinita in genunchi si in palme. Povestea Denisei, fetita pe care boala n-a fortat-o sa renunte la carte

O mama isi intretine 5 fete premiante dintr-un salariu de 300 de lei. "Cu asa copii minunati, nu ma consider un om sarac"

O injectie l-a lasat paralizat cand avea 3 ani. Copiii lui n-au cerut jucarii de Craciun, ci doar sa fie din nou o familie

Familia cu 9 copii din Tulcea care locuieste intr-un grajd. Ce vor de la Mos Craciun cei mici, elevi de notele 9 si 10