Povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov chinuiți de tatăl alcoolic: ”Le lua carnea și le lasă ciorba”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Continuăm campania noastră de Crăciun, "Dăruieşti şi castigi”, cu povestea emoţionantă a 5 copii din Braşov, care demonstrează în fiecare zi cât sunt de puternici, cinci suflete greu încercate, care totuşi reuşesc să treacă peste suferinţă.

Trăiesc cu mama într-o locuinţă de doar 12 metri pătraţi, după ce femeia şi-a părăsit soţul alcoolic şi violent. Cei mici dorm pe saltele rupte, îşi fac temele pe un birou improvizat şi se spală în lighean. Chiar şi aşa, îşi păstrează speranţa că într-o zi totul va fi mai bine.

Kinga are 6 ani şi s-a născut cu deficienţe de vedere. Sora ei geamănă a venit pe lume perfect sănătoasă. Abia când a împlinit 6 ani, fetiţa ajunsă la un pas de orbire a putut face operaţia salvatoare şi acum vede mai bine.

Csilla Torok, mama: "Mai vedea doar 2 la sută, mi-a dat 3 zile la dispoziţie, m-am împrumutat, am operat-o, e mai bine."

Gemenele au două surori mai mari, de 8 şi 10 ani şi un frate de 13 ani. Îşi fac temele chinuiţi, pe o masă mică. Scriu câte 2 copii pe rând, pentru că nu au loc. Se ajută însă între ei, permanent, fac o adevărată echipă şi au note mari. Acelaşi birou improvizat este şi masa unde cei mici mănâncă.

"Am suferit mult, m-am chinuit cu copiii din cauza soţului, am luat viaţa de la 0 am plecat cu 5 copii şi cu câte o punguţă de haine. Niciodată nu m-a ajutat, nicio bomboană la copii, el cumpăra băutura. Dacă făceam ciorbă, el lua carnea, copiii ciorba", spune mama.

Puștii au fost cei mai fericiţi când au scăpat de chinurile tatălui.

"Ne simţim mai bine aici, ne place fără, că el tot ne certa, o bătea pe mama şi pe noi ne scotea afară, mergeam la vecini”, spune băiatul.

Mama spală vasele într-un restaurant.

"Este un angajat exemplar, nu avem ce să îi reproşăm. În continuare soţul ei face probleme, nu o lasă să muncească, am depus reclamaţie la poliţie că venea aici toată vara, o hărţuia, îi era frică să plece acasă, mă suna să mă ameninţe şi pe mine, să o dau afară", povestește șefa femeii.

Femeia câştiga un salariu de 725 de lei, din care 500 se duc pe chirie şi facturi. Din banii rămaşi, dar şi din alocaţiile copiilor, mănâncă toată familia. Cea mai bogată masă este la prânz. Cei mici găsesc, în ciuda greutăţilor, puterea să zâmbească, să spere şi viseze la o viaţă mai bună.

Cei mici cred în magie şi îl aşteaptă în seara de Ajun pe Moş Crăciun. Iar cei mai măricei se roagă să nu-i dezamăgim.

Cum puteți ajuta familia:

CONT: RO58BACX0000000868129000 - BALAZSI HELGA

TEL: 0746587412 - TOROK CSILLA

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO