Sucurile de fructe sunt extrem de periculoase pentru sanatatea copiilor. De ce e mai bine sa le dam o prajitura

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

Creierul nu numara caloriile lichide. Sucurile si bauturi racoritoare pe care le consumati sunt considerate apa.

Partea proasta a calculului e ca zaharul din produsele respective se strecoara necontabilizat in organism. Nu doar ca avem o solutie la indemanda, dar e si placuta: in loc de suc, alegeti o prajitura, urmata de un pahar cu apa.

De pilda, un frappe are 500 de calorii, aproape cat o masa, dar nutritiv nu aduce nimic, explica dr. Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog. Caloriile goale, sub forma lichida, sunt cele mai periculoase, deoarece creierul uman nu reuseste sa le numere. Din acest motiv in prima parte a vietii este recomandat sa evitati sucurile.

Astfel de sucuri, fiind extrem de dulci, creaza socuri glicemice pentru organism, socuri extrem de nesanatoase pentru un pancreas in formare. Se poate ajunge la diabet si schimbarea metabolismului spre obezitate. De aceea e mai bine sa ii oferim copilului bucati de fructe si nu suc.

E foarte important ca dupa un dulce sa nu mancam un alt dulce, dar nici sa nu alternam toata ziua dulcele cu saratul, deoarece un astfel de comportament pe termen lung modifica toti parametrii biochimici din organism.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO