Grasimile NU trebuie excluse din alimentatie. Ce cantitate au voie sa consume copiii si adolescentii

Ultimul update: Luni 24 Octombrie 2016 07:17
Data publicarii: Vineri 16 Septembrie 2016 10:32
Categorie: CSID

Untul este un aliment premium in copilarie, insa consumul sau trebuie limitat dramatic la virsta adulta. Uleiul nepreparat termic, de asemenea, este recomandat pentru cei mici, insa noi trebuie sa-l masuram serios.

Zilnic, un gram de grasime per kilogram. Aceasta este doza normala a unui adult. Aveti 70 de kilograme, necesarul este format din 70 de grame, asadar. Dar in in cazul copiilor si adolescentilor sau la persoana care executa efort intens, aceasta cantitate poate saa creasca pina la dublu.

Cantariti, deci copilul. 2 grame per kilogram corp reprezinta nevoia lui de grasimi, din hrana. Are 25 de kilograme, poate minca 50 de grame de grasimi pe zi. In copilarie si adolescenta sunt esentiale, in aceasta cantitate, din mai multe motive. O data, pentru ca grasimea alimenteaza membrana fiecarei celule umane. Iar in perioada de crestere, celelulele se inmultesc, firesc. Apoi, grasimile sunt indispendabile sistemului nervos uman. In fine, al treilea motiv: grasimea intra in componenta hormonilor.

In copilarie si in adolescenta exista activitate hormonala intensa. Pentru cei mici, e bine ca untul sa nu lipseasca din meniul zilnic.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist: “Untul e sigura grasime animala care are la un loc vitamina A si E in forma naturala. In el sunt niste vitamine liposolubile pe care, mai ales copii care sunt in crestere nu au cum sa le ia in mod eficient”.

"Scoate zaharul din mancare, n-are niciun gust, nu vand nimic". Cum a ajuns industria sa ne otraveasca cu buna stiinta

Cum ramane cu depunerile de grasime? Simplu! Nu au loc daca va tineti si de planul de miscare. Mergeti pe jos dupa masa, spre exemplu! Grasimea nu se exclude niciodata din alimentatie pentru ca organismul are nevoie de ea.

Din cantitatea adaptata la greutatea fiecaruia, o treime poate sa provina din unt sau untura. Fara probleme. Pentru un adult, limita este de zece grame de aliment. Celelalte doua treimi necesare pot fi luate din peste, ulei presat la rece si nuci. Nu oricum. O lingura de ulei pe zi, o portie de 100 de grame de peste si o mana de miez de nuca...Doar copiii pot primi cantitati mai mari din aceste produse.

Adevarul despre cartofii prajiti si ingrasare. De ce amidonul este indispensabil in orice dieta

Adevarul despre cartofii prajiti si ingrasare. De ce amidonul este indispensabil in orice dieta

csid

Contradicțiile dintre părinți pot bulversa copilul pentru tot restul vieții. Avertismentul psihologilor

Boala parodontală, evoluție rapidă la tineri. Semnele la care trebuie să fim atenți

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile

Metodele prin care cartofii și crenvurștii, două alimente nocive, pot fi integrate sănătos

Familie

Psihologii le recomandă adolescenților care nu se înțeleg cu părinții să se pună în pielea lor