Generatia nascuta in era tehnologiei. Sfaturi pentru parintii ai caror copii vor prea des la calculator sau tableta

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Vreau sa ma joc! Vreau tableta, vreau mobil, vreau sa stau pe internet! Nu vrea sa invat, nu ma intereseaza sa-mi fac prietenii si nu am chef sa stau cu parintii. Teme? Nici sa nu aud...

Tot mai multi adulti se lovesc de aceasta serie interminabila de refuzuri din partea copiilor nascuti in plin avant tehnologic.

Cel putin micutii veniti pe lume dupa anul 2000 ... fac parte dintr-o generatie inca neinteleasa pe deplin. Pana la alte explicatii, important e ca ei sa se simta motivati.

Cum faceti asta? Haideti sa vedem!

Tim are 8 ani. Respira.. tehnologie instinctiv. Intre copiii de varsta lui si multi dintre parinti, crescuti cu cheia de gat in perioada comunista, diferentele sunt .. structurale. Cum isi gasesc pustii din aceasta generatie o motivatie?

In primul rand, psihologii cred ca trebuie ca adultii sa faca diferente intre interdictii. Acel "nu ai voie", pe care...inca il repetam cu incapatanare in fata celor mici.

Petruta Gheorghe, psiholog: "Prostiile astea extremiste nu fac bine nici in educatie, nici in religie, nici in viata de cuplu.
Tehnologia le face rau (rade), le face rau excesul, dar excesul de dragoste face rau, excesul de orice face rau."

Cheia de gat este...cheia catre mintea actualei generatii. O recunoasteti drept simbol? Asa si ei...sunt prinsi intr-o era a tehnologiei.

Petruta Gheorghe, psiholog: "Sa nu le permiti sa aiba acces la ceea ce copiii din generatia lor au acces nu le va rezolva problemele, nu ii va face sa creasca armonios, ci frustrati!".

''Nu-ti iau consola, nu te las pe net! '' nu va functiona niciodata. Dincolo de satisfactia pe care o are pe moment, parintele se va alege cu un copil frustrat. Rupt de lumea lui de catre cel care ar trebui sa ii arate calea. Apar confuziile, rationamentul pe baza lor si... manifestarile rebele.

Specialistii recomanda calea negocierii...intelepte. Iar asta inseamna ca mamele si tatii sa faca un mic efort...de gandire. Si sa se intoarca in copilarie.

Multumirea, de ambele parti, vine, asadar, doar pe astfel de cai.

E aceeasi strategie ca in complicata lume a adultilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO