De ce nu trebuie sa terminam toata mancarea din farfurie. Dieta populara care creste riscul de cancer de stomac
Stomacul uman poat fi umplut cu aproximativ 3 litri de bol alimentar. Imens. Explicatia sta insa in genetica. Stramosii nostri aveau nevoie de aceste dimensiuni pentru situatiile rare ce-i drept, cand gaseau mancare din abundenta.
„Termina tot din farfurie!” Sa repetati unui copil indemnul inseamna sa il educati sa manince mult. La virsta adulta, va ajunge la senzatia de satietate doar daca primeste cantitati mari de alimente la o masa. Iar stomacul uman permite si 5 kilograme de alimente deodata.
Stomacul uman poat fi umplut cu aproximativ 3 litri de bol alimentar. Acest organ are insa o compozitie electrica, iar prin invatare poate sa primeasca pana la cinci litri de hrana Plecand de la aceste date anatomice, facem imediat cele mai simple reguli de nutritie.Prin educatie, stomacul poate ajunge sa accepte cantitati impresionante de alimente la o singura masa.
A doua regula pe care o vrea stomacul: maninca incet! Cind mincati, inghititi si aer. Nu stiti cit. Cu cit mai repede, cu atit mai mult aer. Cantitatile mari de aer excita stomacul. Ce rezulta? Reflux gastro-esofagian. Si prea mult, mult prea mult acid clorhidric. Care da, la scurt timp de la masa, senzatia de foame.
Si mincati portionat, de trei ori pe zi. Cele trei mese inseamna sa stimulati productia corecta de acid clorhidric. Si toata bateria de enzime din tubul digestiv. Suntem omnivori, deci avem nevoie de toate grupele de alimente. Doar vegetalele - fructe, legume, cereale - nu sunt potrivite pentru un omnivor.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: „Daca noi vom consuma doar fibre vegetale, deci vegetale in exces, s-ar parea, desi nu dovedit de niciun studio serios, ca reducem cancerul de colon, dar ce e dovedit sigur e ca ne crestem riscul de cancer de stomac”.
Asadar si carne si lactate, si legume, si fructe, si cereale. Si o ultima regula impusa tot de propriul aparat digestiv – putina mincare zilnic. Nu doar din motive de silueta. Microbiota e adaptata evolutiv sa salveze energie, este adaptata sa traiasca cu mai putini nutrienti. Microbiota inseamna cele peste 100 de trilioane de bacterii care locuiesc in aparatul digestiv uman si care au impact asupra sistemului imunitar. Le place sa traiasca cu putin alimente si, in felul acesta, va mentin sanatosi.
Sursa: Pro TV
Etichete: cancer, mancare, alimente, dieta, stomac, alimentatie, acid, fibre,
Dată publicare:
21-03-2017 11:30