De ce este bine pentru sanatate sa mancam si sa bem din recipiente din sticla. Explicatiile date de catre specialisti

×
Codul embed a fost copiat

Omenirea a inventat sute ori poate mii de materiale pentru a pastra alimentele cat mai aproape de starea lor nealterata. Culmea e ca cel mai sigur dintre aceste materiale... exista inca din antichitate.

Sticla naturala apare in urma furtunilor cu trasnete, pe plaje ori chiar in deserturile nisipoase.

E prima forma sub care omul a avut de-a face, pana sa fie perfectionata de egipteni si romani. Asa cum va spuneam, sticla inca se dovedeste imbatabila cand vine vorba de a depozita hrana.

Vinul, berea si in special uleiul - toate trebuie pastrate in sticla colorata. Maro, daca se poate. Impiedica lumina sa degradeze alimentul.

Lumina intra in reactie cu uleiul si il transforma. Asa apar mirosul si gustul de ranced, din cauza produsilor toxici. Or, sticla colorata impiedica reactia.

Citește și
exporturi
Exportam tot mai multe produse alimentare traditionale. Cati bani s-au incasat anul trecut din branza de burduf si slanina

Dar... nu vorbim doar despre ulei. Toate alimentele ar trebui pastrate in sticla. Chiar daca nu intra in reactie cu lumina.
Materialul este anti-microbian. Mai ales daca a venit in prealabil in contact cu apa. Contactul genereaza un gel invizibil pentru ochiul uman, care nu le permite microbilor sa se inmulteasca pe sticla.

De aceea, este bine sa mancati din sticla, sa beti din sticla, sa va pastrati alimentele in sticla.

Glazura. Nu vorbim despre o prajitura, ci despre glazura de sticla, pe care o gasim pe orice obiect ceramic destinat uzului alimentar. Sunt 100% sigure. Aceeasi glazura de sicla se gaseste si in suprafata vaselor de email.

Glazura de sticla pusa peste fier - asa apare vasul de email. Excelent, daca vreti sa fierbeti in el, pentru ca nu interactioneaza cu alimentele la temperatura inalta. Daca nu este ciobit, atentie!!!

Cata vreme vasul este intact, este extrem de sigur, dar si mult mai ieftin decat teflonul sau vasele de aluminiu ceramice.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
A inceput sezonul alergiilor. Ce insista sa folosim in locuinte toti specialistii, indiferent de domeniu
A inceput sezonul alergiilor. Ce insista sa folosim in locuinte toti specialistii, indiferent de domeniu

"Nu suport polenurile, stranut fara control cand simt praful de prin casa. Nu tolerez anumite alimente si ma deranjeaza enorm poluarea!". Este placa arhicunoscuta ce ruleaza la intensitate maxima...in sezonul alergiilor, cele mai frecvente boli cronice.

Exportam tot mai multe produse alimentare traditionale. Cati bani s-au incasat anul trecut din branza de burduf si slanina
Exportam tot mai multe produse alimentare traditionale. Cati bani s-au incasat anul trecut din branza de burduf si slanina

Gustoasele bucate romanesti i-au cucerit si pe straini, dovada ca merg foarte bine la export. Vedete sunt branzeturile si lactatele: branza de burduf, casul sau telemeaua, chefirul, sana, dar si mezelurile si slanina.

Concluziile surprinzatoare ale unui studiu. Care este adevarul despre
Concluziile surprinzatoare ale unui studiu. Care este adevarul despre "painea buna" si "painea rea", cand vrem sa slabim

Un nou studiu arata ca nu exista "paine buna" sau "rea" atunci cand vine vorba de respectarea unei diete alimentare.

De ce sunt atat de daunatoare dulciurile rafinate? Viteza cu care zaharul din ele trece in sange este foarte mare
De ce sunt atat de daunatoare dulciurile rafinate? Viteza cu care zaharul din ele trece in sange este foarte mare

Alimentele cu indice glicemic ridicat sunt incriminate de orice medic. Moleculele de zahar continute trec imediat in sange. In momentul acela, pancreasul determina o cantitate mare de insulina, tocmai pentru a facilita tranzitia.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.