Consumati vegetale sub diverse forme. Pe langa salata, legumele la gratar va pot furniza fibre, proteine si minerale
Dovlecei, vinete, ciuperci, preparate usor, reprezinta masa ideala. Insa trebuie respectate cateva reguli simple.
Frunze, legume cu un continut mare de apa sau, dimpotriva, legume cu un continut mare de amidon, cum ar fi cartoful. Sunt esentiale intr-o alimentatie rationala. Si in privinta lor e valabila o regula de baza.
E indicat sa diversificam si sa combina corect, legumele merg sub orice forma, la orice masa si cruditati si la gratar si supe.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Legumele crude se prepara perfect in salate si cu o lingurita de ulei. Masa grasa determina absorbtia optima a vitaminele hidrosolubile prezente in vegetale. Dar e imposbil sa consumati doar legume crude. Cele pe gratar au un gust savuros. Intotdeauna se prepara in coaja. Si niciodata nu le lasati sa se arda. Portiunile arse se elimina.
Jarul emita caldura care incalzeste aliementul in toata masa lui. Praparate la cuptor, legumele se tin 5-10 minute. Iar temperature se seteaza la minimum. Si daca tot v-ati horarat pentru un gratar care abunda in legume, nu uitati ciupercile. Astfel veti concepe o masa completa cu proteine vegetele, fibre si carbohidrati. Ciupercile au neaparat nevoie de o preparare termica. Dar aceasta nu trebuie sa nu depaseasca 5 minute.
Ciupercile isi pastreaza astfel toate capacitatile antioxidante.