Consumati vegetale sub diverse forme. Pe langa salata, legumele la gratar va pot furniza fibre, proteine si minerale
Dovlecei, vinete, ciuperci, preparate usor, reprezinta masa ideala. Insa trebuie respectate cateva reguli simple.
Frunze, legume cu un continut mare de apa sau, dimpotriva, legume cu un continut mare de amidon, cum ar fi cartoful. Sunt esentiale intr-o alimentatie rationala. Si in privinta lor e valabila o regula de baza.
E indicat sa diversificam si sa combina corect, legumele merg sub orice forma, la orice masa si cruditati si la gratar si supe.
Legumele crude se prepara perfect in salate si cu o lingurita de ulei. Masa grasa determina absorbtia optima a vitaminele hidrosolubile prezente in vegetale. Dar e imposbil sa consumati doar legume crude. Cele pe gratar au un gust savuros. Intotdeauna se prepara in coaja. Si niciodata nu le lasati sa se arda. Portiunile arse se elimina.
Jarul emita caldura care incalzeste aliementul in toata masa lui. Praparate la cuptor, legumele se tin 5-10 minute. Iar temperature se seteaza la minimum. Si daca tot v-ati horarat pentru un gratar care abunda in legume, nu uitati ciupercile. Astfel veti concepe o masa completa cu proteine vegetele, fibre si carbohidrati. Ciupercile au neaparat nevoie de o preparare termica. Dar aceasta nu trebuie sa nu depaseasca 5 minute.
Ciupercile isi pastreaza astfel toate capacitatile antioxidante.