Alex Petricean, chef și owner la restaurantele de fine dining Noua și Noua BAR: ”La noi poți să vii și în șlapi”

×
Codul embed a fost copiat

Alex Petricean, chef și owner la restaurantele Noua și Noua BAR, a fost invitatul emisiunii Biz Power, realizată de Marta Ușurelu și difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro.

Alex și-a transformat pasiunea într-un business care a reușit să cucerească tot ceea ce înseamnă partea de restaurante de ”fine dining” din România.

Marta Ușurelu: Cum este să ai un restaurant? Și cum este să ai un restaurant fine dining?

Alex Petricean: ”Adică care e diferența între avea un restaurant casual și un restaurant... ”

Marta Ușurelu: Adică nu e diferență? Tu așa zici?

Citește și
Corneliu Bodea
Corneliu Bodea, CEO al grupului Adrem: ”Antreprenorii își iau energia din pasiunea pentru businessul lor”
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Alex Petricean: ”Nu știu dacă e diferență neapărat. Pentru că m-ai întrebat care e preferatul meu, mai devreme, nu sunt două lucruri total diferite și încerc să le fac pe cât se poate de bine pe amândouă. Ce cred că fac eu diferit față de alții? Sunt foarte ascultător, să spun așa, cu ghilimele de rigoare. Ascult ce vor oamenii mai mult și cred că unul dintre lucrurile importante este că am reușit să realizez un dialog cu consumatorul de restaurant din România, dându-le ce vor ei, dar cum vreau eu.”

Marta Ușurelu: Ca să dăm un exemplu, că mi se pare important, la tine la restaurant, la Noua Bar, ai mici, da? Ce fel de mici ai tu? Deci tu ai auzit că oamenii vor mici, ce fel de mici le-ai dat?

Alex Petricean: ”Avem mici care sunt într-o crustă de cartofi prăjiți și îi servim cu muștar de casă, bineînțeles. Dar na, poveștile astea vin cumva și din copilăria mea, că acolo mi-am luat multe din idei și inspirații. Bunicul meu făcea mici la bloc și tot timpul îmi dădea cu cartofi prăjiți și nu știu, cumva, micii cu cartofi prăjiți pentru mine au însemnat ospățul suprem în copilărie, pentru că erau foarte rare momentele în care bunicul le făcea și mi-a fost destul de greu și cred că a durat destul de mult până am găsit modalitatea asta de a-i îmbrăca în aceeași farfurie”.

Marta Ușurelu: Am fost de-a lungul timpului la tine în restaurant și m-am bucurat anul acesta când am văzut că ai băgat burgeri, mici, chestii care de fapt nu sunt, să spunem neapărat de fine dining, dar pe care ai reușit, le aduci foarte frumos. Și vă invit - dacă vreți și sunteți curioși și vă facem poftă - să mergeți să le gustați, să le testați. Spuneam că nu este ușor să ai un restaurant fine lining pentru că fine dining înseamnă un restaurant de nișă, un restaurant pe care nu toată lumea îl înțelege. Românii își doresc o farfurie plină. Nu toată lumea se bucură când dă niște bani și primește ceva frumos aranjat în farfurie și mic. Și atunci voiam să te întreb, din punctul ăsta de vedere, e sustenabil, e greu, e ușor să ai un restaurant fine dining?

Alex Petricean: ”Eu zic că e sustenabil. Bine, noi acum deja am trecut pragul celor 4 ani de zile, cred că ăștia au fost și cei mai grei. Am avut și cei 2 ani de pandemie, care cu adevărat au fost o provocare. Și când zic că a fost o provocare, cred că cea mai mare realizare a mea de până acuma este că am supraviețuit pandemiei. Eu, sincer, cred că este sustenabil să ai un restaurant de fine dining. Atâta timp cât îți pui foarte bine limitele, îți impui foarte bine limitele. E clar că este un proces de educație pe care îl ai într-o perioadă continuă cu consumatorul, e clar că trebuie să-l sensibilizezi într-o anumită manieră, adică să-l faci cumva să se simtă confortabil în locul tău, pentru că cu ce nu sunt eu de acord, nu sunt de acord cu restaurantul de fine dining care-ți impune un anumit, nu știu, o anumită traiectorie, cumva. De asta mi se pare că la noi poți să vii și în șlapi și în pantaloni scurti și să ai parte de un meniu de degustare de 17 preparate fără să te copleșească postura sau nu știu, inovația sau regulile stricte pe care le ai abia la masă.”

Urmăriți discuția integrală cu Alex Petricean în înregistrarea VIDEO a emisiunii Biz Power!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Interviu cu Tereza Tranakas, fondatoare şi CEO Oxygen. Care este cea mai frecventă greșeală de comunicare a companiilor
Interviu cu Tereza Tranakas, fondatoare şi CEO Oxygen. Care este cea mai frecventă greșeală de comunicare a companiilor

Tereza Tranakas, fondatoare şi CEO Oxygen, a fost invitată la ”Biz Power”, o emisiune realizată de Marta Ușurelu și difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro.

Corneliu Bodea, CEO al grupului Adrem: ”Antreprenorii își iau energia din pasiunea pentru businessul lor”
Corneliu Bodea, CEO al grupului Adrem: ”Antreprenorii își iau energia din pasiunea pentru businessul lor”

Corneliu Bodea, CEO al grupului Adrem, un business de servicii şi soluţii pentru sectorul energetic şi industrial, a fost invitat la ”Biz Power”, o emisiune realizată de Marta Ușurelu și difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro.

Interviu cu Sabrina Marinescu, antreprenorul care a lansat cu succes, în ”țara micilor”, restaurante pe bază de avocado
Interviu cu Sabrina Marinescu, antreprenorul care a lansat cu succes, în ”țara micilor”, restaurante pe bază de avocado

La Biz Power, emisiune realizată de Marta Ușurelu și difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro, vorbim despre un antreprenor care a reușit să impună o idee foarte neașteptată în zona de HORECA, de restaurante din România.    

Interviu cu Cristina Bâtlan, fondatorul Musette: ”Alegerea pantofului este ca o morfină pentru mintea noastră”, a femeilor
Interviu cu Cristina Bâtlan, fondatorul Musette: ”Alegerea pantofului este ca o morfină pentru mintea noastră”, a femeilor

Cristina Bâtlan, fondatorul Musette, o companie care va ajunge la o cifră de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro în 2023, a fost invitata emisiunii ”Biz Power”, realizată de Marta Ușurelu și difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro.  

Interviu cu Mihai Gongu, director de creație. A inventat metoda ”Ana are mere” pentru creație: ”Generezi un univers de idei”
Interviu cu Mihai Gongu, director de creație. A inventat metoda ”Ana are mere” pentru creație: ”Generezi un univers de idei”

Mihai Gongu, unul dintre cei mai puternici directori de creație în acest moment în România, a fost invitat în emisiunea Biz Power, realizată de Marta Ușurelu și difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro.  

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.