Modelele de Ford care nu au mai ajuns pe linia de asamblare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Noiembrie 2018 16:56
Categorie: Stiri Auto
Ford

Dea lungul timpului, compania Ford a fost nevoită să prioritizeze unele concepte în detrimentul altora. Majoritatea modelelor anulate nu au fost făcute publice. Până recent, când a apărut cartea “The Cars You Always Promised Yourself”, relatează Autocar.

- Ford Capri Mark 4 (1982)

A fost o încercare a companiei de a concepe o maşină utilizându-se saşiu de la Mâzda şi uşi de la Mâzda. Hibridul nu a impresionat, însă, pe nimeni, fiind temporar abandonat. A fost lansat de abia în 1989, an în care şi Mâzda şi-a lansat mult mai popularul model Mâzda MX-5.

Foto: Capri Mark 4

- Ford Sierra Cosworth cu trei uşi (1987)

Neavând un model de lut cu trei uşi la îndemână, creatorul lui s-a văzut nevoit să folosească un model de lut cu patru uşi pentru a-şi prezenta conceputul echipei de management. Aceasta însă, a îndrăgit atât de mult modelul cu patru uşi, încât cel original cu trei uşi a fost abandonat definitiv.

Foto: Sierra Cosworth cu trei uşi

- Ford Puma Hard-Top Convertible (sfârşit de anii '80)

Acest concept a apărut spre sfârşitul anulilor '80, dar nu a trecut de nivelul de schiţa datorită faptului că, în acel moment, maşinile decapotabile îşi pierdeau masiv din popularitate. Fiind preferate, în schimb, maşinile cu acoperiş retractabil.

Foto: Schiţă Ford Puma Hard-Top Convertible

- Ford Capri Mk 5 (2003)

Deşi într-o primă fază acest design s-a bucurat de succes în cadrul companiei, ulterior s-a ajuns la concluzia că seamănă mai mult cu Audi A5 decât cu un Ford. În plus, la începutul anilor 2000', cumpărătorii începuseră să prefere mai mult maşinile germane în detrimentul celor Ford. În cele din urmă, a apărut aşa-numit concept "Visos" - cel din fotografie -, care a fost prezentat la Frankfurt Motor Show 2003.

Foto: Ford Capri Mk 5

- Ford Capri RS2800 (1973)

Acest concept a fost creeat de Advanced Vehicle Operations (AVO) în 1973. Şi deşi proiectul fusese agreat, în 1973 a izbucnit criza petrolului, iar Advanced Vehicle Operations (AVO) şi-a închis porţile.

Foto: Model în miniatură al Ford Capri RS2800

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Autocar

Tags: ford, modele, anulate,

VIDEO PROTVPLUS.RO