Masinile de un sfert de miliard de dolari in 24 de ore pe care nimeni nu le va conduce pana in 2020. Revolutia Tesla 3

Ultima actualizare: 05-04-2016 07:09

Elon Musk, CEO-ul companiei de automobile Tesla, se pregateste sa schimbe lumea.

Dupa ce vineri seara Elon Musk a dezvaluit noul model, care se va lansa abia peste 3 ani pe piata, precomenzile la "Model 3" au explodat.

La lansarea noului model de masina electrica a celor de la Tesla, Elon Musk a dezvaluit ca exista deja 135.000 de precomenzi. Insa, probabil nici macar el nu se astepta ca intr-o singura zi, numarul precomenzilor sa se dubleze.

Vineri noapte, Musk a postat un mesaj pe contul sau de Twitter in care anunta ca precomenzile au ajuns la 232.000, o cifra record. Intr-o singura seara, Tesla a facut un sfert de miliard de dolari, tinand cont ca avansul pentru acest model este de 1000 de dolari. Este clar ca Musk intentioneaza cu "Model 3" sa schimbe radical piata masinilor electrice, dar mai mult de atat, le da o lovitura puternica concurentilor ca Mercedes sau BMW, pe gama de lux. 

In doua zile, Tesla si-a asigurat 10 miliarde de dolari din vanzari, prin precomenzile primite pentru noul model, conform celor de la The Forbes.

Analistii aseamana aceasta lansare in industria automobilelor ca cea a telefonului iPhone pentru Apple in industria telefoanelor mobile, adica un moment inovator care schimba pentru totdeauna directia de dezvoltare a pietei.

 "Model 3", masina business cu care Elon Musk revolutioneaza lumea

Model 3 va avea o autonomie de aproximativ 215 mile (346 de kilometri) la o singura incarcare, a declarat directorul general de la Tesla, Elon Musk, precizand ca vehiculul va intra in productia de serie in 2017 la un pret de pornire de 35.000 de dolari, la jumatate fata de cele doua modele vandute in prezent de Tesla, berlina Model S si crossover-ul Model X, care incep de la 70.000 de dolari, conform Agerpres.

Nu veti putea cumpara o masina mai buna pentru 35.000 de dolari", a declarat Elon Musk cu ocazia dezvaluirii prototipului Model 3, care ar urma sa ajunga in Europa abia in cursul anului 2018.

Model 3 este un element crucial in atingerea obiectivului strategic pe care Tesla si l-a propus pentru 2020, cand ar urma sa vanda 500.000 de autovehicule electrice pe an, fata de doar 50.000 anul trecut. Mai multi analisti au estimat ca lansarea Model 3 ar putea fi pentru istoria Tesla un moment la fel de important ca si lansarea iPhone pentru grupul informatic Apple.

Cu toate acestea Model 3 va intra pe piata automobilelor electrice, care este deja aglomerata. Gigantul General Motors Co. va lansa pe piata la finele acestui an noul automobil electric Chevrolet Bolt, care potrivit GM va avea o autonomie de aproximativ 200 de mile si un pret de cost de aproximativ 35.000 de dolari. De asemenea, Nissan Motor Co. pregateste o noua versiune a automobilului electric Leaf care va avea o autonomie sporita la un pret de cost similar. In plus, atat Model 3 cat si celelalte noi vehicule electrice se confrunta cu provocarile puse de preturile reduse la benzina, costurile ridicate cu bateriile si incertitudinile cu privire la investitiile in infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO