Nu scapam de blocajele rutiere de pe centura. Guvernul nu a alocat bani pentru terminarea pasajelor

Ultima actualizare: 12-04-2013 06:56
harta intersectii blocaje, arad

 Santierele celor doua pasaje de pe centura de Nord-Vest a Aradului, parte din DN7, raman blocate pe termen nelimitat. Primaria sustine ca in bugetul de stat nu au fost prevazuti bani pentru reluarea lucrarilor.

 Primarul Gheorghe Falca a declarat, astazi, pentru stirileprotv.ro/vest, ca a verificat situatia celor doua investitii blocate in vara anului trecut, iar Guvernul nu a alocat bani pentru finalizarea lucrarilor, cum promisese premierul Victor Ponta, la Arad, in luna noiembrie.

“Santierele raman inchise, ceea ce afecteaza foarte grav traficul rutier pe centura, care face legatura cu Europa. Din cauza santierelor, nu putem scapa nici de blocajele din Micalaca”, spune edilul.

Intersectia strazilor Siriei cu Radnei, din cartierul Micalaca, le va mai crea multa vreme probleme soferilor. Aici, blocajele din trafic sunt dese, camioanele fiind deviate pe Siriei din cauza unuia dintre santierele pasajelor.

In plus, in aceasta intersectie au loc multe tamponari, pentru ca strada Siriei a devenit cu prioritate, iar indicatoarele “Cedeaza trecerea” montate pe Radnei nu sunt vizibile din cauza TIR-urilor aflate pe prima banda, de pe care se vireaza la dreapta pentru acces pe centura.

Ar mai fi nevoie de cinci milioane de euro pentru finalizarea pasajelor. Prefectul judetului, Cosmin Pribac, afirma insa ca nu a primit niciun raspuns de la Guvern privind reluarea finantarii acestor obiective de infrastructura.

Lucrarile la cele doua pasaje au inceput in 2011, iar inaugurarea lor trebuia sa aiba loc in august 2012, exact cand Guvernul a decis sa opreasca finantarile din cauza restrangerilor bugetare.

Valoarea investitiilor e de 13 milioane de euro, din care circa sapte au fost cheltuite. Lucrarile la pasajul din zona CET au fost oprite cu putin timp inainte de finalizarea proiectului.

Pasajele ar reduce considerabil timpii de parcurgere a centurii rutiere, in conditiile in care un studiu realizat arata ca barierele de la trecerile peste calea ferata coboara de aproape 100 de ori in 24 de ore. Uneori, coloanele de masini ajung sa masoare cativa kilometri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO