Muncitorii revin pe autostrada Nadlac-Arad. Cand va fi deschisa circulatiei. VIDEO

Dată publicare: 06-03-2014 16:49
Dată actualizare: 10-04-2014 00:30


 Noul constructor al primului tronson din autostrada Nadlac-Arad, cuprins intre granita si orasul Pecica, a inceput organizarea de santier, iar pana in aprilie va angaja 400 de muncitori pentru a duce la bun sfarsit proiectul.

 In acest moment, are loc si o evaluare a lucrarilor executate de firma Romstrade, care a pierdut contractul din cauza intarzierilor si a altor nereguli, lasand santierul abandonat timp de un an. Constructorii verifica daca exista degradari la infrastructura realizata deja si cat de grava este situatia.

Danut Dascalu, director adjunct santier: “Facem unele inspectii pe teren, pentru a stabili metoda de continuare a lucrarilor si pentru a evalua degradarile care ar putea exista. Estimam ca in aprilie incepem efectiv lucrul”.

Totodata, noul constructor va reproiecta sase pasaje de legatura cu drumuri judetene si agricole, fara sa schimbe locurile de amplasare. Reproiectarea este programata sa dureze pana in luna iunie.

Referitor la momentul in care va deschis traficului acest tronson, constructorii spun ca in luna decembrie, conform contractului semnat cu CNADNR. Tot atunci ar urma sa fie finalizat si al doilea lot, de la Pecica la Arad, dar in acest caz nu a fost desemnat inca un nou constructor, procedurile de licitare a lucrarilor fiind in curs de desfasurare.

Conform estimarilor facute de autoritati, pana acum este realizat cel mult 30 la suta din primul tronson al autostrazii Nadlac-Arad. Al doilea sta mult mai bine, 80 la suta din lucrari fiind realizate.


VIDEO PROTVPLUS.RO