Diagnosticata cu o boala grava, la un an dupa ce a avut cancer. Viata plina de incercari a Nicoletei, o fetita de 7 ani

Ultima actualizare: 09-06-2014 07:00

La numai 7 ani, o fetita din Arad trece printr-o cumpana grea. Anul trecut a fost diagnosticata cu cancer la rinichi si parintii au facut eforturi uriase sa fie operata in Germania.

Cand credeau ca Nicoleta si-a revenit, o veste cumplita i-a lovit din nou. Fetitei i-au aparut niste varice pe esofag care acum ii ameninta viata. Operatia este decontata de casa de asigurari de sanatate, dar familia nu mai are bani pentru un nou drum in Germania.

Cosmarul familiei Dobre a inceput anul trecut, in aprilie. Nicoleta avea dureri abdominale, iar medicii au pus un diagnostic teribil: cancer la rinichi. Fetita a fost operata in Germania, iar statul i-a decontat interventia prorpiu-zisa, dar cheltuielile suplimentare, pentru tratamente, cazare si asigurarea unui translator, mai bine de 8.000 de euro, le-a suportat familia.

Anul acesta o noua veste i-a lovit: Nicoleta sufera de varice pe esofag, o complicatie a tumorei la rinichi operata anul trecut.

Petronela Dobre, mama fetitei: "A avut o tumora prea mare, vena aorta dintre ficat si splina a fost strangulata si au aparut varice. Li s-a spus ca la noi nu poate fi operata, pentru ca e prea tanara".

Parintii mai au trei copii in afara de Nicoleta si traiesc intr-un sat din Arad, intr-o casa modesta. Tatal lucreaza in constructii, iar mama se ocupa de cei mici. Toate economiile le-au cheltuit anul trecut cand fetita a fost operata de cancer. Acum, ar mai avea nevoie de 3.000 de euro, bani care le-ar acoperi transportul in Germania si cazarea.

Tudor Dobre, tatal fetitei: "Operatia este decontata, dar pentru restul noi chiar nu mai avem bani. Anul trecut am cheltuit toate economiile si acum nu mai avem de unde sa facem rost de bani".

Medicii au programat-o la operatie in data de 12 iunie si luni ar trebui sa plece, dar familia inca nu a reusit sa stranga banii pentru drum si cazare. Cea mai optimista e Nicoleta: fetita curajoasa, care a mai trecut printr-o operatie grea, dar nu se teme de noua interventie.

Nicoleta Dobre: "Nu-mi este frica, sunt curajoasa. Nu mi-a fost frica nici anul trecut si ma voi intoarce cu bine acasa".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!