Autoritatile, trimise la groapa de un investitor care se joaca de patru ani cu nervii aradenilor

01-10-2013 12:49


groapa langa bloc, Arad

Groapa sapata si abandonata in urma cu 4 ani de un investitor,care se lauda ca va ridica un centru comercial,arata la fel ca acum 8 luni,cand stirileprotv.ro/vest prezenta cazul,iar proprietarul terenului promitea ca va finaliza fundatia in scurt timp

 Conform promisiunilor de atunci ale investitorului, imobilul trebuia sa fie ridicat astazi, insa groapa este in continuare cu apa, reprezentand un pericol pentru copiii de pe strada Obedenaru, dar si pentru sosea sau garajele din vecinatate, care se pot surpa in orice moment.

De la inceputul anului si pana acum, Inspectoratul in Constructii Arad nu a mai aplicat amenzi, pentru ca nici precedentele nu au avut efect. Problema a fost transferata in ograda Primariei.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: “S-a decis sa se faca o expertiza cu bani publici pentru a se stabili in ce masura acea groapa a afectat constructiile din jur si drumul. Urmatorul pas va fi sa il dam in judecata pe proprietarul terenului”.

Pentru expertiza, municipalitatea a alocat suma de 10.000 de lei. Masura este insa tardiva, cred locatarii din blocurile aflate chiar langa groapa si care se tem ca procesul nu va face decat sa tergiverseze rezolvarea problemei.

“Toata vara am suportat mirosurile ingrozitoare de la balta asta si nici nu am putut sa-mi las o clipa fetita sa se joace in curtea blocului de frica sa nu cada in groapa. E ca si cum ai un lac in curtea casei. Nu avem siguranta pentru copiii nostri”, a spus o locatara.

La fel ca si in urma cu opt luni, investitorul a declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca va continua lucrarile. Problema este insa aceeasi: au venit ploile. Investitorul nu a precizat insa de ce nu a lucrat in timpul verii, cum a promis.

Florin Poleac, investitor: “Am mai scos din apa si am reluat lucrarile la armaturi, dar au venit iarasi ploile. Asteptam sa se mai opreasca precipitatiile pentru a scoate apa”.

Florin Poleac nu a vrut sa comenteze intentia Primariei de a transa cazul in instanta, afirmand insa ca se angajeaza sa repare drumul si trotuarul din vecinatatea gropii dupa turnarea elevatiei.

Cand se va intampla acest lucru, e greu de estimat, pentru ca anotimpul ploios este la inceput, iar sezonul rece va bloca din nou santierul. In plus, investitorul nici nu mai pare presat de autoritati, care au renuntat la ideea de a mai aplica amenzi in acest caz.

Locatari ajunsi la limita disperarii. Un investitor i-a lasat trei ani cu o gropa in fata blocului
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO