Locatari ajunsi la limita disperarii. Un investitor i-a lasat trei ani cu o gropa in fata blocului

04-02-2013 10:49


fundatie bloc, arad

 Un drum si cateva garaje sunt in pericol sa se prabuseasca, in Arad, din cauza unei gropi cu o suprafata de cateva sute de metri patrati, sapata si abandonata de trei ani.

 Groapa se afla pe strada Obedenaru, in fata blocului Y8, in care locuiesc 80 de familii. Proprietarul spune ca intentioneaza sa ridice un spatiu comercial, insa lucrarea a ramas la stadiul de fundatie.

De ani de zile, locatarii sunt panditi de pericole. Copiii nu pot fi lasati in curtea blocului nesupravegheati pentru ca ar putea cadea in groapa, in care s-a acumulat apa. Din aceasta cauza, si malurile s-au surpat, iar groapa s-a tot largit, ajungand deja sa afecteze un trotuar si soseaua, care s-a crapat.

Cateva garajele sunt si ele in pericol sa se prabuseasca, astfel ca nu mai sunt folosite de mult. “Daca intru cu masina, risc sa ma scufund, pentru ca malul gropii e deja la peretele garajului”, spune un locatar.

Pe langa aspectul de santier al zonei, oamenii se plang si de alte disconforturi, cum ar fi mirosurile grele emanate vara, cand groapa devine un focar de infectie. “In timpul sapaturilor, a fost afectata canalizarea blocului nostru, ceea ce a facut ca dejectiile sa se verse aici. Va dati seama ce mirosuri sunt cand e cald…”, spune proprietara unei locuinte.

De altfel, oamenii se tem chiar si pentru structura de rezistenta a blocului, pentru ca de la malul gropii si pana la bloc sunt doar sase metri. Unii locatari pun deja cateva crapaturi din ziduri pe seama fundatiei abandonate.

Proprietarul terenului pe care a fost inceputa construirea fundatiei, Florin Poleac, spune ca a reluat de cateva zile lucrarile: “Am mai scos din apa, s-au facut escavari si s-au intarit malurile. Pana in toamna, speram sa terminam cladirea in rosu”.

Barbatul sustine ca lucrarile au fost oprite pe parcurs din cauza ca pe terenul sau se afla canalizarea blocului si au fost necesare lucrari suplimentare. Totusi, locatarii afirma ca ani de zile nu s-a lucrat deloc si cred ca barbatul a abandonat investitia din lipsa de bani.

Investitorul a primit nenumarate amenzi de la autoritati, iar termenele primite pentru a intra in legalitate au tot fost depasite. “Noi i-am aplicat pana acum peste zece amenzi proprietarului. Vom merge din nou in control pentru a vedea daca se lucreaza conform avizelor pe care le detine”, a declarat seful Insepctoratului in Constructii Arad, Gheorghita Leonid.

Si Politia Locala a aplicat amenzi in ultimii trei ani, insa locatarii nu sunt multumiti pentru ca groapa a ramas in urma autoritatilor, iar in promisiunile investitorilor nu mai vor sa creada. In plus, structura din lemn facuta pentru a sustine malurile pare sa cedeze orice moment, caz in care s-ar prabusi si soseaua.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO