Atacuri pe temele plagiatului si incompatibilitatii. Iohannis: "Ca profesor, e grav daca un elev copiaza". Reactia lui Ponta

12-11-2014 20:53


Klaus Iohannis, Victor Ponta

Victor Ponta si Klaus Iohannis au avut un schimb de replici pe temele plagiatului si incompatibilitatii, Iohannis afirmand ca oricine a plagiat trebuie sa plece din politica.

Iohannis a declarat ca nu este bine ca presedintele Romaniei sa fie Victor Ponta, mentionand ca este gresit si periculos pentru Romania sa lase toata puterea in mana unu singur partid, care are foarte mari pobleme, care are foarte multi membri marcanti care au probleme grave cu justitia. "Este foarte periculos pentru Romania sa regresam si sa punem in pericol democratia", a spus liderul PNL.

Iohannis s-a referit si la episodul acuzatiilor de plagiat in cazul lui Victor Ponta: "Este gresit sa fie domnul Ponta presedintele Romaniei pentru ca a mintit si speriat pensionarii ca le tai pensiile, si, in calitatea mea de profestor, cred ca este o mare problema daca un copil plagiaza. Daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat coapiaza, este o problema proportional mai mare si se nunmeste «plagiat». Oriunde in lume, cinva care este prins ca a plagiat, dintre politicieni, este obligat prin clasa politica sa se retraga din politica. La noi, unul dintre acestia doreste sa fie presedintele Romaniei", a spus candidatul ACL.

Ponta a replicat, precizand ca era pregatit pentru atacurile lui Klaus Iohannis, pentru ca marti seara a pierdut la Realitatea TV si acum vine sa atace la persoana. "Despre plagiat vreau sa va spun un lucru. M-am dus la ICCJ, care mi-a dat o hotarare definitiva si irevocabila. Dumneavoastra ati fugit de ICCJ, ca, pentru a va judeca, apropo de ANI. Eu nu as fi candidat in locul dumneavoastra. E o diferenta fundamentala intre noi", a spus Ponta.

 Citeste si: EPISODUL 2 al DEZBATERII IOHANNIS - PONTA, LIVE TEXT. Provocarea lansata de Iohannis pentru Ponta: "Convocam Parlamentul?"

Premierul a mai spus ca Iohannis va aduce Romania inapoi in 2010, pentru ca are in echipa acei oameni care au taiat pensiile: Predoiu, Blaga, Anastase."Mai cred ca vrea sa dea puterea celor care au avut-o in 2010 si 2011. A si spus deja ca il vrea pe Predoiu prim-ministru", a spus Ponta, precizand ca fostul lider PNL Calin Popescu Tariceanu i-a dat lui Iohannis 50 de milioane de euro, pentru Sibiu."

"Domnul Iohannis semana foarte mult, fiind inconjurat de oamenii lui Basescu, cu domnul Basescu, pentru ca este impotriva la orice", a mai declarat Ponta, precizand ca reducerea contributiilor de asigurari sociale este un proiect liberal, care a fost aprobat in Parlament si Guvern. "Dumneavoastra v-ati opus", a adaugat Ponta.

"Avem un singur presedinte care a fost presedinte si primar, Traian Basescu si un singur prim-ministru, Emil Boc. Eu personal cred despre ei ca au fost un presedinte si un premier foarte slabi"
, a mai comentat Ponta.

Iohannis a replicat: "Domnule Ponta, il cunoasteti pe o persoana, Gabriel Oprea, este vicepremier la dumneavoastra. Stiti cum a votat in materia de taiat pensia si salariile", iar Ponta a spus: "Nu a votat, ca a salvat pensiile militarilor".

"Impreuna cu UNPR a votat pentru acele reduceri. Daca e vorba ca eu am oameni care au umblat la salarii si pensii, in aceeasi masura aveti si dumneavoastra"
, i-a spus Iohannis lui Pont.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO