Incidente la vot alegeri parlamentare 2020. Un bărbat a murit în curtea unei secții de votare din Argeș

×
Codul embed a fost copiat

În ciuda regulilor stricte impuse din cauza pandemiei, nici alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020  nu sunt lipsite de incidente, unele chiar grave.

Alegeri parlamentare 6 decembrie 2020. Incidentele din secțiile de votare sau pe tema alegerilor parlamentare nu s-au lăsat așteptate nici la scrutinul din decembrie 2020, deşi autorităţile au impus reguli speciale pentru prevenirea pandemiei care ar fi trebuit să limiteze şi apariţia unor astfel de momente neplăcute.

 

Vâlcea: Dosar penal după ce o comisie de votare s-a deplasat cu urna mobilă fără pază
 

Poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului urnei de vot, după ce comisia de votare de la o secţie s-a deplasat cu urna mobilă fără însoţire, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea.

Sesizarea a fost făcută de către jandarmi, care ar fi trebuit să asigure paza pe timpul deplasării comisiei de votare.

Citește și
Ghidul alegerilor parlamentare 2020
Ghidul alegerilor parlamentare 2020. Tot ce trebuie să știi despre votul de pe 6 decembrie
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

„În momentul de faţă, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului urnei de vot. În fapt, poliţiştii au fost sesizaţi de un echipaj de jandarmi cu privire la faptul că urna mobila a fost transportată fără însoţire. În momentul în care jandarmii au sosit la secţia de votare, pentru însoţirea urnei, aceştia au constatat că votul fusese deja exprimat, iar comisia de votare revenise în secţia de votare, deplasarea făcându-se fără pază", a spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Acesta a adăugat că de la începutul procesului electoral nu au fost semnalate probleme deosebite din punctul de vedere al ordinii publice.

În Cluj, persoane cu interdicție au votat 

 

Patru infracțiuni electorale au fost raportate și în Cluj. O persoană din Constanța a votat în Turda, iar în Dej o altă persoană care avea dreptul de vot interzis, a votat.

„Poliţiştii municipiului Dej au fost sesizaţi despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot a votat pe o listă suplimentară. În localitatea Mărtineşti, sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale. În municipiul Cluj-Napoca, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o persoană cu domiciliul în comuna Mihăeşti, judeţul Vâlcea, şi-a exercitat dreptul de vot la o secţie situată pe raza municipiului", se arată într-un comunicat trimis de IPJ Cluj.

 

 

Un bărbat din județul Bacău este cercetat de poliţişti, pentru că ar fi votat în Spania şi apoi în localitatea de domiciliu
 

Un bărbat în vârstă de 51 ani, din localitatea Coţofăneşti, este cercetat de poliţiştii băcăuani pentru că ar fi votat de două ori, o dată în Spania şi a doua oară în localitatea de domiciliu, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru.

„Din primele cercetări a reieşit faptul că, la data de 5 decembrie a.c., un bărbat de 51 de ani, din comuna Coţofăneşti, şi-ar fi exercitat dreptul de vot la o secţie de votare din Spania, iar astăzi ar fi votat din nou la o secţie de votare din localitatea de domiciliu în baza unei declaraţii pe propria răspundere. În cauză au fost demarate cercetări sub coordonarea Parchetului pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi fals în declaraţii", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Bacău.

De la începerea procesului de votare, la IJP Bacău au fost înregistrate trei sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale, iar în alte opt situaţii poliţiştii s-au autosesizat, transmite Agerpres.

În urma verificărilor efectuate până acum, poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 lei, iar în trei situaţii cele sesizate nu s-au confirmat.

 

În Brăila, polițiștii au întocmit patru dosare penale pentru fraudă la vot şi de corupere a alegătorilor, mai multe persoane fiind acuzate că ar fi transportat cetăţeni pe raza altor localităţi pentru a-şi exercita dreptul la vot. Le-ar fi oferit sume de bani sau bunuri.

 

Un bărbat a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru că s-a prezentat la secţia de votare, deşi se afla în izolare la domiciliu
 

Un bărbat a fost amendat de poliţiştii constănţeni cu 1.000 de lei, pentru că s-a prezentat la secţia de votare, deşi se afla în izolare la domiciliu, transmite News.ro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, duminică, în jurul orei 16.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat s-a prezentat la secţia de votare nr. 216, unde şi-a exercitat dreptul de vot, menţionând totodată că se află în izolare la domiciliu.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, a fost informat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Constanţa, în vederea dispunerii măsurilor de competenţă.

IPJ Constanţa a precizat că, de la începerea procesului de votare, au fost înregistrate 16 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor făcute până la această oră, opt sesizări nu s-au confirmat, iar două sunt în curs de verificare.

De asemenea, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, una în valoare de 4.500 de lei, două în valoare de 1.000 de lei fiecare şi un avertisment. Totodată, au fost sesizate două fapte de natură penală.

Un bărbat a încercat să voteze, deşi avea interzis acest drept de instanţă
 

InstantaUn bărbat de 63 de ani din localitatea Tureac, comuna Tiha Bârgăului, a sunat la 112 să reclame faptul că nu este lăsat să voteze, deşi avea interzis acest drept prin decizie judecătorească, potrivit unui comunicat de presă remis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, transmite Agerpres.

„A mai fost semnalat un incident la o secţie de votare din Tureac; un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 63 de ani, din Tureac, şi s-a stabilit faptul că avea interzisă exercitarea drepturilor electorale, măsura fiind dispusă de către instanţă", se precizează în comunicat.

Bărbatul a fost sancţionat cu avertisment scris, în conformitate cu OUG 34/2008, pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie.

Un bărbat este cercetat de poliţişti, după ce a încercat să voteze de două ori în Germania
 

Un bărbat în vârstă de 36 ani, din localitatea Borca, este cercetat penal după ce ar fi încercat să voteze de două ori la o secţie din Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ, agentul Georgiana Moşu.

„În jurul orei 16,00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost informaţi cu privire la faptul că un bărbat de 36 de ani, din Borca, şi-a exercitat dreptul de a vota la două secţii de votare din Germania. Din primele verificări a reieşit că, după ce şi-ar fi exercitat dreptul la vot, bărbatul s-ar fi prezentat la o altă secţie de votare, unde i s-a validat cartea de identitate, însă fără a primi buletin de vot", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de fraudă la vot, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei semnalate, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ.

Un cetăţean din judeţul Vaslui a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 600 de lei după ce şi-a fotografiat buletinul de vot, potrivit reprezentanților poliției județene. 

În Prahova, un bărbat a primit un avertisment de la polițiști, pentru un mesaj electoral publicat pe contul de Facebook, la Sinaia.

„La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sinaia s-au autosesizat cu privire la faptul că un bărbat a continuat campania electorală în mediul online, prin utilizarea unei rame personalizate pe o platformă de socializare. Din cercetări a rezultat faptul că aspectele sesizate se confirmă, fapt pentru care persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform art. 98, lit. t din Legea nr. 208/2015", arată IPJ Prahova.

Polițuștii din Ploiești caută și o persoană ar fi distribuit o postare privind susţinerea unui partid politic pentru alegerile parlamentare.

Un bărbat din Gorj a fost sancţionat cu 2.500 lei pentru că era băut şi nu a purtat mască în secția de votare
 

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Negomir, a fost sancţionat cu 2.500 lei după ce s-a prezentat la secţia de votare fiind sub influenţa alcoolului şi fără să poarte mască de protecţie, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Negomir, cu amendă în valoare de 2.000 de lei deoarece a apelat nejustificat numărul de urgenţă 112 şi cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măştii de protecţie.

„Bărbatul, fiind sub influenţa alcoolului, s-a prezentat la o secţie de votare din comuna Negomir fără să poarte masca de protecţie, acesta devenind recalcitrant în momentul în care i s-a atras atenţia de către poliţist, apelând în mod nejustificat numărul unic de urgenţă 112", a spus Victor Ţuhaşu.

Totodată, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a continuat campania electorală. Faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale.

Doi bărbați din Covasna, amendați pentru campanie electorală pe Facebook

În Covasna, un bărbat a fost sancționat pentru postarea de mesaje electorale pe o rețea de socializare, respectiv un videoclip și afirmații în favoarea unei formațiuni. Polițiștii au amendat și reprezentantul unui partid politic, din același motiv.

 

Un hunedorean a fost sancţionat, pentru că a sunat la 112 să reclame că nu este lăsat să voteze în alt judeţ
 

Un bărbat de 55 de ani cu domiciliul în Deva, judeţul Hunedoara, a sunat duminică la 112 pentru a reclama faptul că nu este lăsat să voteze la o secţie din municipiul Bistriţa, cu toate că legea nu îi permite acest lucru, potrivit comunicatului remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Acesta a fost sancţionat cu un avertisment scris, transmite Agerpres.

„A fost sesizat un incident la o secţie de votare din municipiul Bistriţa, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Deva, judeţul Hunedoara. Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu are reşedinţă, astfel că nici drept de vot în judeţul Bistriţa-Năsăud. A fost sancţionat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie", se precizează în comunicat.

Până în acest moment, la nivel judeţean, au fost primite în total şapte notificări prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezenţei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetăţeni, toate acestea fiind verificate şi, ulterior, infirmate.

Cluj: Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru fraudă la vot
 

Poliţiştii clujeni au întocmit două dosare penale pentru infracţiunea de fraudă la vot, transmite Agerpres.

„Sunt efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale întocmite pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, şi-ar fi exercitat dreptul la vot la o secţie situată în municipiul Turda. Poliţiştii municipiului Dej au fost sesizaţi despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot a votat pe o listă suplimentară", se arată într-un comunicat trimis, duminică, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, în judeţ au fost semnalate 25 de fapte care au legătură cu procesul electoral.

„Până în prezent, la nivelul judeţului Cluj nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică, de natură să afecteze desfăşurarea procesului electoral. Au fost înregistrate 25 de semnalări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. În urma verificărilor efectuate până la acest moment, 17 dintre acestea nu se confirmă, iar 6 sunt în curs de soluţionare. (...) Poliţiştii clujeni vor verifica cu celeritate toate sesizările privind eventuale nereguli în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului electoral", se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

UPDATE: În Brăila, la o secție de votare, un mebru al comisiei i-ar fi dat unei femei două buletine de vot, însă ambele pentru Senat. Femeia le-a ștampilat și le-a introdus în urnă. Polițiștii au fost sesizați și au întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor, după ce au fost informați că un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate din județul Brăila, pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens.

La o secție de votare din Pașcani, Iași, polițiștii au amendat cu 12.500 de lei o persoană care a continuat propaganda electorală şi nu a purtat masca de protecţie, potrivit reprezentanților IPJ Iaşi.

 

De altfel, şi la alegerile locale din septembrie 2020 s-au înregistrat o serie de incidente - de pildă, alegători care au refuzat să-şi pună masca de protecţie, obligatorie în secţia de votare, candidaţi care şi-au făcut campanie electorală, buletine de vot greșite sau fotografii făcute în cabina de vot.

Aproximativ 5.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor structuri MAI asigură ordinea şi siguranţa la alegerile de duminică, pentru a preveni astfel de incidente. 

 

Puține incidente de natură penală

 

Românii nu se înghesuie deocamdată să iasă la vot, însă chiar și așa măsurile de protecție necesare în plină criză medicală sunt luate în fiecare secție.

Tocmai pentru eventualitatea în care numărul alegătorilor crește, iar în fața urnelor se intră în grupuri mici. Și obligatoriu după o verificare temeinică la intrare.

La vreme atât de tulburi, și măsurile sunt în consecință. Accesul se face în condiții stricte, masca este obligatorie și se ia temperatura alegătorilor.

Incident mai puțin obșinuit la o secție de votare din București, unde doi membri au primit astăzi confirmarea că sunt pozitivi.

Din fericire, erau protejați, la fel și colegii din secția de votare, însă chiar și așa procesul a fost suspendat pentru aproximativ o jumătate de oră, pentru ca secția să fie dezinfectată, iar ei au fost trimiși acasă.

La incidente putem pune și drama prin care trece familia unui alegător din Argeș, în vârstă de 81 de ani, care de dimineață s-a dus să voteze, n-a mai apucat să intre, pentru că i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ.

Un alt incident s-a consumat în județul Gorj, acolo unde, înainte de a fi deschisă secția de votare, unul dintre polițiștii care erau chemați să asigure paza își verifica pistolul din dotare și, deocamdată dintr-un motiv nelămurit, s-a descărcat arma.

Glonțul a trecut prin fereastra secției, din fericire nimeni nu a fost rănit, însă colegii săi au demarat o anchetă.

Tot la capitolul incidente este consemnată și izbucnirea unui incendiu la coșul de fum al unei secții de votare din județul Prahova. Au intervenit rapid pompierii și după ce s-au asigurat că nimeni nu este în pericol, toate persoanele aflate în secția de votare, 13 la număr, au fost lăsate să intre înapoi, iar procesul electoral a fost reluat.

MAI vorbește despre incidente, puține deocamdată, de natură penală. S-au consumat câteva tentative de a cumpăra bunăvoința electoratului, în alte părți s-au înregistrat tentative de influențare a electoratului.
 

 

Încă un alegător a murit, la o secție de votare din București

 

Procesul de votare a fost întrerupt, duminică, la Secţia nr. 643 din Capitală, după ce o persoană care s-a prezentat la urne a decedat, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti nr. 42, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Potrivit acesteia, s-a sunat la 112, urmând ca Serviciul Omoruri să efectueze cercetarea în cauză.

 

Procesul de votare dintr-o secţie din Bucureşti, suspendat temporar

 

Procesul electoral a fost suspendat temporar la o secţie de votare din Capitală, după ce un membru al Biroului electoral a fost confirmat cu COVID-19, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, persoana respectivă era reprezentant al unui partid politic.

"La o secţie de votare din Bucureşti, procesul electoral a fost suspendat temporar după ce un membru al Biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul făcuse testul ieri şi a primit azi rezultatul", a precizat Dajbog.

 

Un bărbat a murit în curtea secției de votare din Argeș

 

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit, duminică, după ce i s-a făcut rău în curtea unei secţii de votare din comuna argeşeană Teiu.

Un echipaj al Serviciului Ambulanţă Judeţean Argeş a fost solicitat să intervină la Secţia de votare 486 din Teiu, după ce o persoană a leşinat.

Bărbatul de 80 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator şi eu fost efectuate manevre de resuscitare, însă fără succes, fiind declarat decesul.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul era înregistrat în evidenţe cu afecţiuni cardiace.

 

Îngrijiri medicale pentru membri unor secții de vot din București

 

În primele ore de vot au avut loc câteva incidente, dar care nu au afectat desfăşurarea votului, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, la sediul ministerului.

"În municipiul Bucureşti, un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă, după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu poartă mască de protecţie. De fapt, în urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă", a spus Dajbog.

Ea a adăugat că, tot la nivelul Capitalei, trei membri ai Birourilor Electorale de la secţii de votare diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale - doi pentru lipotimie şi al treilea pentru că s-a tăiat cu cutterul la mână.

 

Arma unui poliţist aflat în apropierea unei secţii de votare din Gorj s-a descărcat accidental

 

Arma unui poliţist aflat în apropierea unei secţii de votare din comuna Turburea s-a descărcat accidental, duminică dimineaţa, în jurul orei 6,00, fără a fi înregistrate victime, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Potrivit sursei citate, la efectuarea controlului armamentului din dotare, poliţistul a executat un foc de armă accidental. Nu se mai afla nimeni în apropierea sa, nefiind persoane rănite.

„Se fac verificări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc incidentul”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Plângere la BEC la adresa preşedintelui Iohannis

 

PSD a acuzat şi sâmbătă un incident legat de votul la alegerile parlamentare. Social-democraţii au depus o plîngere la BEC în care afirmă că o declaraţie a preşedintelui Iohannis referitoare la primarul Capitalei a constituit, de fapt,campanie electorală, deoarece Nicuşor Dan este "susţinătorul din campania electorală" al PNL, astfel că declaraţia şefului statului "depășește în mod clar obiectivul de informare a publicului".

La ce secţie votez la alegerile parlamentare 2020?

 

Dacă nu ştiţi sau nu sunteţi sigur la ce secţie de votare sunteţi arondat pentru alegerile parlamentar, puteţi verifica aici

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

 

Harta candidaţilor la alegerile parlamentare 2020

 

Stirileprotv.ro vă prezintă listele tuturor candidaților la alegeri parlamentare 2020 din fiecare județ.

Când se anunţă primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2020

 

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2020 vor fi anunţate duminică 6 decembrie, la ora 21:00, când se închid urnele şi pot fi făcute publice datele exit-poll-urilor.

Patru institute şi societăţi au fost acreditate de Biroul Electoral Central să efectueze sondaje de opinie la ieşirea de la urne duminică, la alegerile parlamentare.

Astfel, vor face exit-poll-uri la nivel naţional Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, precum şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS. Au mai fost acreditate pentru efectuarea de sondaje de opinie la nivel naţional şi societăţile SC Megatronic World Productions SRL şi Ana Events & PR SRL, transmite Agerpres.

 

Ce reguli speciale trebuie respectate la alegerile parlamentare

 


Secțiile de votare vor respecta reguli speciale, adaptate la situația de pandemie, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale.

De asemenea, alegătorii trebuie să respecte mai multe reguli de protecție, menite să ne protejeze de infectarea cu Covid-19, dar care să ne și permită exercitarea dreptului fundmental la vot. De pildă, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie. Mai mult, este necesară dezinfectarea mâinilor, a pixurilor și a secțiilor de vot și se va asigura măsurarea temperaturii alegătorilor la intrarea în secție. De asemenea, în același timp, vor fi prezenți cel mult cinci alegători în fiecare secție.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Alegeri parlamentare 2020. Cât câștigă un senator sau un deputat și ce beneficii au aleșii
Alegeri parlamentare 2020. Cât câștigă un senator sau un deputat și ce beneficii au aleșii

Alegerile parlamentare 2020 au loc duminică, 6 decembrie 2020, românii fiind chemați la vot pentru a alege membrii Senatului și ai Camerei Deputaților.

Ghidul alegerilor parlamentare 2020. Tot ce trebuie să știi despre votul de pe 6 decembrie
Ghidul alegerilor parlamentare 2020. Tot ce trebuie să știi despre votul de pe 6 decembrie

Pe 6 decembrie 2020, aproape 19 milioane de români sunt așteptați la secțiile de vot pentru a hotărî cine va conduce destinele României în următorii 4 ani.

Cum poți vota la alegerile parlamentare în alt oraș decât cel de domiciliu
Cum poți vota la alegerile parlamentare în alt oraș decât cel de domiciliu

Alegeri parlamentare 2020. Duminică, 6 decembrie 2020, aproape 19 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a alege senatorii și deputații care vor face parte din Parlamentul României în următorii patru ani.

Alegeri parlamentare 2020. Campania electorală pentru scrutinul de duminică s-a încheiat
Alegeri parlamentare 2020. Campania electorală pentru scrutinul de duminică s-a încheiat

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, începută pe data de 6 noiembrie 2020, s-a încheiat astăzi, la ora 7:00.

Alegeri parlamentare 2020. Cum afli la ce secție de votare ești arondat
Alegeri parlamentare 2020. Cum afli la ce secție de votare ești arondat

Duminică, 6 decembrie 2020, peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a alege senatorii și deputații care vor face parte din Parlamentul României în următorii patru ani.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.