Ghidul alegerilor parlamentare 2020. Tot ce trebuie să știi despre votul de pe 6 decembrie

Ultima actualizare: 06-12-2020 11:22
Ghidul alegerilor parlamentare 2020
Agerpres

Pe 6 decembrie 2020, aproape 19 milioane de români sunt așteptați la secțiile de vot pentru a hotărî cine va conduce destinele României în următorii 4 ani.

Stirileprotv.ro vă prezintă listele tuturor candidaților la alegeri parlamentare 2020 din fiecare județ.

 

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2020 vor fi anunţate duminică 6 decembrie, la ora 21:00, când se închid urnele şi pot fi făcute publice datele exit-poll-urilor.

Pentru alegerile parlamentare din acest an numărul total al cetățenilor cu drept de vot este de 18.981.242, din care 18.237.521 au domiciliul în România și 743.721 în străinătate.

Românii au la dispoziție 18.802 secții de votare în țară și 748 de secții peste hotare, cu precizarea că cei din diaspora au la dispoziție două zile pentru a vota, pe 5 și 6 decembrie.

HARTĂ. Verificați aici prezența în timp real la alegerile parlamentare, pe fiecare județ în parte.

Urnele se deschid la 7 dimineața și se închid seara, la ora 21.00, interval în care românii au libertate deplină de a merge la vot, inclusiv în localitățile aflate în carantină, unde nu se va mai solicita declarație pe proprie răspundere în această zi.

Votul de duminică îi va alege pe cei 465 de deputați și senatori care vor alcătui Parlamentul României în mandatul 2020-2024.

Știrile PRO TV vă oferă cele mai importante informații despre cum și unde veți putea vota la alegerile care ne hotărăsc viitorul.

Primul pas este să afli unde este secția de vot la care ești arondat. AICI poți afla unde vei vota duminică.

Secțiile de votare vor respecta reguli speciale, adaptate la situația de pandemie, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale.

De asemenea, alegătorii trebuie să respecte mai multe reguli de protecție, menite să ne protejeze de infectarea cu Covid-19, dar care să ne și permită exercitarea dreptului fundmental la vot. 

Mulți români se vor afla în ziua votului în alte localități decât cele de domiciliu. AICI poți afla cum poți vota dacă te afli în această situație

Trăim vremuri speciale, iar mulți români vor fi puși duminică în dificultate în exercitarea dreptului la vot, pentru că se află în izolare sau în carantină, din cauza Covid-19. AICI poți afla ce poți să faci pentru a vota, dacă din cauza coronavirusului nu poți merge la secția de votare

Foarte important este să știi ce acte trebuie să ai la tine dacă vrei să votezi. AICI poți vedea cu ce documente te poți prezenta la secția de votare

Știrile PRO TV îți oferă informații complete pentru fiecare județ în parte, astfel încât să știi pe cine pui ștampila la vot, pe 6 decembrie. AICI poți vedea cine candidează în județul tău pentru Senat și Camera Deputaților.  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO